DS: Zelena zona za parkiranje služi samo za uzimanje novca

Demokratska stranka pokrenuće inicijativu za ukidanje druge zone, takozvane „Zelene zone“ za parkiranje, jer se pokazalo da ona u praksi služi samo za uzimanje novca ionako finansijski opterećenim građanima.

zelena-zona

Neophodno je da se građanima koji žive na teritoriji „Zelene zone“ prestane sa naplatom parkinga ispred svojih stambenih zgrada i da im se omogući besplatan parking ispred njihovih stambenih zgrada, postavljanjem trouglova za parking.

Saobraćajna signalizacija je zbog neodržavanja zelenila, lošeg održavanja, odnosno zamene oštećenih i starih znakova, često prekrivena granama i slabo vidljiva, te je i tu potrebno unaprediti sistem obeležavanja pešačkih prelaza, posebno ispred škola.

Demokratska stranka insistira na unapređenju saobraćaja u Nišu kako bi se povećala bezbednost svih učesnika u saobraćaju, smanjilo aerozagađenje i smanjilo finansijsko opterećivanje građana koji su zahvaljujući vlasti SNS dovedeni u veoma težak položaj i koji nemaju dovoljno novca da žive a kamo li još da plaćaju namete i kazne zbog prekrašaja u saobraćaju na koje ih tera neodgovorna i nesposobna vlast. – kaže Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora DS-a u Nišu.

Uvođenje žute trake za vozila javnog prevoza

Demokratska stranak predlaže i uvođenje žute trake koja bi bila namenjena vozilima javnog prevoza (autobusi i taksi vozila), što je praksa u razvijenim gradovima sa uređenim saobraćajem.

Svakodnevno smo svedoci problema u saobraćaju, pogotovu u užem gradskom delu. Zbog nepostojanja žute trake namenjene za saobraćaj vozila javnog prevoza, nesavesni vozači, ostavljaju svoja vozila u desnoj kolovoznoj traci, primoravajući na taj način autobuse i taksi vozila da voze levom trakom i na taj način usporavaju saobraćaj a posebno u vreme saobraćajnog špica kad se ujutru odlazi na posao i popodne kada se vraćaju…

Osim što usporavaju saobraćaj, prave i saobraćajne prekršaje, čime dodatno ugožavaju bezbednost, ne samo vozača drugih vozila već i pešaka.

Na sve to, iz grada nema nikakve reakcije, verovatno i zato što i sami gradski funkcioneri parkiraju svoja vozila na nedozvoljenim mestima i tako doprinose saobraćajnom neredu koji vlada u gradu. – kaže Miodrag Stanković.

Gradjanin.rs

3 Comments

  1. Kada prvo DS isprazni JAVNA JASLE, upsss, JAVNA PREDUZECA od svog partijskog sljama koga hiljadu puta vise placamo od parking zona tada neka se javi bilo sta da komentarise. Kakvo licemerstvo i bezobrazluk !!!

    1. Jesi li dobio sendvic za komentar? E onda pocni da razmisljas o problemima koje i grad i drzava imaju zbog takvih kao ti… Ili i ti parkiras u desnoj traci?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *