DSS: Formirati sportsko društvo „Radnički“

Demokratska stranka Srbije insistira na formiranju sportskog društva sa selekcijama u svim relevantnim sportovima. Shodno tome da je fudbalski klub Radnički najprepoznatljiviji sportski brend našeg grada, predlažemo da se novoformirano sportsko društvo zove – Radnički.

DSS
Dragan Stojadinović (prvi s leva stoji)

Da bi sprečili samovolju političara, da bi sprečili finansiranje suludih projekata, finansiranje sporta mora biti racionalno. A takvo može biti samo kroz sportsko društvo koje bi imalo selekcije u svim relevantnim sportovima. Uostalom, ako Beograd ima Zvezdu i Partizan, ako Novi Sad ima Vojvodinu, zar Niš ne zaslužuje svoje sportsko društvo?

– Najružniji primer je svakako muška košarka čiji su predstavnici, dakle gradski projekti, u različitim periodima bili: Student, Viner Broker, KK Niš, Grafika Galeb, Alfa, Ergonom, Sinđelić i najzad Konstantin. Da li je normalno da niški predstavnik u košarci, finansiran od Grada, dobije ime Ergonom, zato što brata popularnog režimskog političara podseća na mladost?! I najzad, da li je to ime sa kojim se mogu identifikovati navijači? – kaže Dragan Stojadinović iz DSS.

2 Comments

  1. Pošto više nema RADNIKA naziv Radnički je deplasiran i iritantan-čak,pa zato bih niškom fk.dao i vratio stari naziv GRADJANSKI.Što se tiče ostalih sportova ,taj naziv mogao da nosi i košarkaški,odbojkaški i rukometni klub,što bi grad sufinansirao,a sve ostalo bi trebalo ostaviti entuzijastima i privatnicima

  2. Ne vidim šta bi to promenilo u postojećoj situaciji osim što bi nateralo brojne klubove da se odreknu sopstvene tradicije. Ne vidim da je centralizovanje u bilo čemu prednost, čak je u većim SD ugušilo mnoštvo malih a trofejnih sportova. U Nišu je u fudbalu najstariji klub Sinđelić, u atletici Železničar, u košarci Student, isto i u odbojci, u karateu Omladinac….i sada svi da dođu pod kapu SD Radnički?! Ajde…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *