DSS: U Nišavskom okrugu sve više neobrađenih parcela, a nezaposlenost velika!?

Na konferenciji za novinare koju je danas održao GO DSS-a centralna tema bila je Grad Niš i poljoprivredna politika. Više o ovome govorili su dr Goran Đorđevi, nosilac liste Dveri-DSS i Dragan Stojanovi kandidat za odbornika u skupštini Grada Niša.

160408-dss

Opšti utisak je da su lokalne vlasti predugo nalazile izgovore da su male mogućnosti da gradska uprava utiče na poboljšanje stanja u poljoprivrednoj proizvodnji našeg grada.Mislimo da ovo predstavlja bekstvo od realnosti i odgovornosti. Lokalna samouprava ima ograničene mogućnosti kada je u pitanju grana poljoprivrede, ali da li je stvarno toliko nemoćna?, kaže dr Goran Đorđević, nosilac liste Dveri- Demokratska stranka Srbije.

On još dodaje i da se se zalagati da se premeste bar dva ministarstva u Niš- Ministarstvo odbrane i Ministarstvo ekonomije.

DSS skreće pažnju javnosti na žalosnu činjenicu da je sve više neobrađenih parcela u celom Nišavsom okrugu, a istovremeno Niš ima izrazito visoku stopu nezaposlenosti. Vlast ukazuje nemoć upravo na ovom gorućem pitanju, kaže Dragan Stojanović.

Predstavnici GO DSS-a kažu da e takva podrška dovesti do jaanja izvoza i smanjenja trgovinskog deficita. Takođe, Stojanovi ukazuje na injenicu da nišavski okrug nema sertifikovanu klanicu koja može da plasira proizvode u EU, a ovakav vid podrške bi to mogao da promeni.

Marta S.

3 Comments

  1. Da li je stvarno nemoçna lok.samouprava,pita Djordjević. I šta ćemo rešiti pitanjem,gde su konkretni,stručni predlozi i ideje? Gde je rešenje problema? Jel svestan ovaj čovek da je sve uništeno,da je supstanca pojedena-budzet grada je zadužen za ceo svoj jednogodišnji iznos. Kakva poljoprivreda,kakav razvoj privrede,pa jel svestan generalne dubioze? A o propalim i prezaduženim gradskim preduzeçima i ustanovama ko će razmišljati i rešiti njihove dugove i KAKO? ŠTA POSLE SMENE OVIH NESPOSOBNIH

  2. nadam se da ce nasa delnicka ulica u vrtiste dobiti vodu da deca nepiju vise bunarsku koja je puna arsena kanalizaciju put a i jacu struju jer sijalica jedva svetli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *