Dupli koncert u niškom zatvoru – Nišville Jailhouse Blues

Nišville jazz festival će u petak, 12. avgusta u 16 sati (počinje 11. avgusta), prirediti dupli blues koncert u niškom Kazneno popravnom zavodu za zatvorenike. Nastupiće niška grupa Benny Brickman Band i bugarski sastav Poduene Blues Band, koji prethodne večeri nastupa u glavnom programu festivala.

nisville-volonteri

U tradiciji čuvenih „zatvorskih koncerata“, bili oni stvarni (kao legendarni nastup „Johnny Cash at Folsom Prison“ ovekovečen na legendarnom albumu) ili fikcija (Blues Brothers Band – na kraju istoimenog kultnog filma), Nišville ovim programom želi da onima koji su privremeno „sa one druge strane ograde“, omogući da osete delić atmosfere Nišvila, što bi trebalo da doprinese njihovoj lakšoj adaptaciji kada budu izašli na slobodu. Ovaj jedinstveni koncert kao deo pratećih programa, Nišvil organizuje u saradnji sa Upravom Kazneno popravnog zavoda koja je sa zadovoljstvom prihvatila ovu ideju.

Intresantno je da su članovi Poduene Blues Banda, pre 27 godina, svoj prvi nastup u karijeri, imali upravo u Sofijskom zatvoru, a nedavno su u Nemačkoj, gde često nastupaju – takođe održali koncert u Kelnskom zatvoru.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *