Dupli ‘Orgazam’ u Nišu

Legendarni bend sa beogradskog asfalta, Električni orgazam održao je sinoć koncert za pamćenje u punom niškom klubu, Feedback.

161217-orgazam

Koncert je počeo nešto posle 22 sata i trajao skoro dva i po sata. Za to vreme bend je odsvirao kultne numere „Spojimo Se Sad”, “Kako Bubanj Kaže” (koju su posvetili Čavketu), ”Krokodili Dolaze”, ”Bejbe, Ti Nisi Tu”, zatim celu ”Distorziju”, kao i pesme iz Crnog Bombardera kao što su “Hodam Sad Kao Zombi”, “Svečane Bele Košulje” i “Seks, Droga, Nasilje i Strah”. Publika je uz skakanje i ovacije, najbolje odreagovala na hitove sa Distorzije “Debela Devojka” (koju je Gile napisao i na koncertu posvetio Sonji Savić) i “Ja sam Težak Kao Konj”, dok su “Igra Rokenrol Cela Jugoslavija” i “Kapetan Esid” horski pevane. Posle tačno dva sata bend je krenuo da odlazi sa bine, ali niška publika nije dozvolila glasno skandirajući “bis, bis, bis! Gile i ekipa su se vratili i odsvirali još dve pankerske “Nebo” i “Zlatni Papagaj”, što je izazvalo opštu euforiju u publici!

Ovim koncertom, Električni orgazam je dokazao da nisu bez razloga jedan od najboljih i najbitnijih srpskih rok bendova svih vremena i da će se njihove pesme pevati još dugo, dugo!

161217-orgazam1

Nakon niškog koncerta, beogradska petorka otišla je putem Skoplja, gde nastupaju večeras, ali se vraćaju u Niš već sutra, kada će od 18 sati održati koncert-matine u istom prostoru i trajanju, kao i sinoć.

Ulaznice za ovaj koncert – matine, mogu se u subotu do ponoći kupiti po ceni od 700 dinara u pivnicama Nemir i Ministarstvo, dok će se u nedelju, 18. decembra od 17 sati prodavati i na ulazu u Feedback, a cena će biti 800 dinara.

Ljubiteljima dobre svirke koji sinoć nisu mogli da prisustvuju koncertu, preporučujemo da ne propuste odličan provod u nedelju!

Foto: Vukašin Stanojević – Balkanrock.com
Autor: Media Press

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266