Dupli porez za 6.000 Nišlija: Demokrate izglasale odluku, a naprednjaci je sprovode

Podnošenje jednogodišnjeg izveštaja, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića izazvala je polemike o tome ko je kriv što je 6.000 vlasnika imovine u Nišu dobilo duplirane porez.

arhivska slika Darka Bulatovića u skupštini Niša

Reč je o tome da su vlasnici nekih njiva u niškim selima, utrina dobili da plate, zavisno od veličine, dupli porez.

Miodrag Stanković(DS) je naveo da je u razgovoru s građanima, saznao da je jedan vlasnik za 1,6 hektara zemljišta dobio da plati porez od 60.000 dinara ili da 37 vlasnika državi duguje za svoje parcele oko 200.000 dinara.

On je rekao da narod teško živi i da će teško da izmiri ta „dugovanja“ prema državi,a  s obzirom na to da te parcele nemaju ni putni prilaz, struju, vodu i drugo komunalno uređenje.

Darko Bulatović je pak rekao da je vlast demokrata 2011. godine donela odluku o Uređenju gradsko građevisnkog zemljišta  odnosno proširenju područja i time je stvoren preduslov za uvećanje poreza.

Mi tražimo rešenje da to ispravimo kako građani ne bi ispaštali zbog greške vlasti koju ste vodili vi i vaši saradnici. Stopa poreze je sada prošla kroz katastar i ukoliko toliki porez ne bi naplatili, prekršili bi zakon. Vi ste 2011. godine planirali da se u selu Čokotu gradi oblakoder – rekao je Bulatović.

Stanković je replicirao da bi Gradsko veće samo trebalo da snizi stopu poreze i sve bi bilo u redu.

Marina Dejanović(DS) navela je da jeste 2011. godine proširen plan, ali da je porez povećan 2014. godine, kada je na vlasti već bila Srpska napredna stranka što je gradonačelnik potvrdio.

Bulatović je pre diskusije u sat i po vremena izneo celokupan izveštaj o svom radu.

M.S.

 

2 Comments

  1. Dragi Gradinacelnice
    Ja nisam par godina dobijala racun za porez na stambenu jedinicu koju pisedujem u Nisu. Kako sam bila idsutna nisam uspela intervenisati. Konacno je racun stigao iporez je petostruko uvecan. Podrazumeva se da je suma za priteklih par godina tolika i da je moram odmah platiti!?
    U isto vreme su moji susedi, za identicne stanove dobili neuporedivo manje cifre, neki iste a treci neke sasvim trece!!! Odaklo to? Po kojim parametrima se oporezuje stambeni prostor?? Neverovatno! Coveka je strah ziveti u takvoj zemlji!
    Big sa nama

    1. Da posedujete stambene jedinice u Grčkoj, nebiste u Nišu plaćali porez. Nije Banana uludo gradio napolju !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *