Dva vatrogasca i dva stanara s povredama u požaru izgorele „kartonske“ zgrade u Nišu (foto i video)

Niška ekipa vatrogasaca spasila je noćas baku s poslednjeg sprata zgrade u Ulici Rasadnik broj 10 (opština Palilula) gde je izbio požar, a vatra je „progutala“ veći broj stanova. Pored bake povređene su još tri osobe, saznajemo na licu mesta. Vatrogasci su prvo pokušali merdevinama da je spasu, ali zbog nepristupačnosti zbog jednog stabla to su učinili korpom. Pored nje povređena su i dva vatrogasca od kojih je jedan odvezen na hirurgiju.

U spasavanju su pomogli i građani koji su merdevinama odnosili vatrogascima creva, konopce i drugu opremu.

pozar-baka
Sanitet odvozi baku u Klinički centar

Požar se javio negde oko 22:45 kada je vatra izbila na nekom od nižih spratova, ali ubrzo je zahvatila zgradu, potkrovlje i poslednji sprat. Struja je isključena u celom naselju, a situacija je bila izuzetnio napeta.

pozar-1
I građani pomagali u spasavanju

Ekipe Hitne pomoći i vatrogasaca su došle svim raspoloživim sredstvima, a li spas za ovu zgradu izgleda nije postojao jer je komšije zovu „eksperimentalna ili kartonska“ jer je izgrađena od azbesta, kartona i drveta koji su izuzetno lako zapaljivi materijali.

pozar-3
Građani u neverici gledaju šta se događa u komšiluku

Drama se pojačala kada su se čuli pucnji i prskanje stakla iz buktinje te su policajci udaljili mnogobrojne komšije koje su posmatrale ovaj stravičan prizor.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *