Dve osobe iz crvenog auta uznemiravali učenice

Policijskoj upravi u Nišu je u periodu od 3. do 6. oktobra ove godine, prijavljeno da su dve nepoznate osobe, iz „crvenog automobila“, uznemiravali učenice nižih razreda osnovne škole, nakon izlaska iz škole, a da su u dva slučaja ponudili deci prevoz do kuće.

– Policijska uprava u Nišu radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja, o kome je obavešten nadležni javni tužilac u Nišu. Niška policija od prvog dana prijavljivanja događaja intenzivno radi na pronalaženju ovih osoba, dok istovremeno intenzivno obezbeđuje i obilazi zone oko škola i na području grada – zvanično su nam u policiji saopštili povodom jutrošnjeg teksta „Pokušao da uvuče decu u kola ispred OŠ“Kole Rašić“. „Građaninu“ je zamereno što smo upotrebili termin „uvuče“ umesto „namami“ jer kako nam je saopšteno nije bilo upotrebe fizičke sile već samo verbalne komunilkacije.

Mi smo jutros izvestili da je to učinila jedna osoba, ali se ispostavlja da su bile dve osobe.

Da se to dogodilo potvrdio nam je i direktor Osnovne škole „Kole Rašić“, Saša Tončev. On je rekao da je slučaj odmah prijavljen policiji.

– Deca ne daju toliko pažnje kao odrasli povodom ovog slučaja. Onako malo bojažljivo su se poverili razrednoj i mi smo odmah zvali policiju. Školski policajac je razgovatao sa decom. Nama je bezbednost na prvom mestu. Imamo dobar video nadzor i uveravam roditelje da apsolutno nema mesta panici – saopštio je Tončev.

Ovo nije prvi slučaj „da muškarac pokušava da namami decu u kola“. Nešto slično se dogodilo i pre manje od godinu dana, ali tada nismo imali potvrdu policije kako bi objavili detalje tog incidenta.

M.S.

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266