Dveri: Osuđujemo glasanje našeg odbornika „za“ poklanjanje aerodroma

Gradska organizacija Dveri Niš najoštrije osuđuje i ograđuje se od glasanja dosadašnjeg odbornika Dveri u Skupštini Grada Niša, prof. dr Tomislava Petrovića na sednici Skupštine Grada 22.juna 2018.god. na kojoj je većinom glasova usvojena odluka o besplatnom ustupanju svojinskih i upravljačkih prava sa Grada na Republiku.

Profesor Petrović (u plavoj košulji u drugom redu)

Odbornik Dveri je uprkos jasnom stavu organa Pokreta i suprotno čvrstom i poznatom stavu Gradske organizacije Dveri Niš da je odluka o prenosu prava na Aerodromu „Konstantin Veliki“ sa Grada na Republiku pogubna, štetna i skandalozna, na sednici Skupštine Grada glasao za donošenje ove odluke, navodi se u saopštenju ove političke organizacije.

U niškom parlamentu ova politička grupacija očigledno neće imati svog predstavnika jer je posle izbora imala Jelenu Đorđević i profesora Petrovića. Đorđevićeva je nakon toga prešla u Jedinstvenu Srbiju, a sada je samostalni odbornik.

Gradska organizacija Dveri Niš je svoj čvrst stav protiv poklanjanja Aerodroma jasno iskazala učestvovanjem članova Dveri Niš u svim protestima, akcijama, brojnim saopštenjima, kao i na Okruglom stolu „Niški aerodrom a čiji su odbornici?“ kako u građanskim protestima, tako i aktivnom ulogom u Udruženoj opoziciji Niša. Stoga se ograđujemo od postupka odbornika prof. dr Tomislava Petrovića, kojim je načinjena velika šteta kako Gradskoj organizaciji Dveri Niš, tako i svim građanima Niša, kažu u Dverima.

Profesor Petrović nije hteo da polemiše preko medija ovu svoju odluku kako nam je rekao u telefonskom razgovoru.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *