Dveri: Podržavamo Vladu Srbije da konačno sprovede program Dveri

Srpski pokret Dveri pozdravlja najavu donošenja Zakona o ispitivanju porekla imovine do kraja septembra, kao ostvarenje jedne od ključnih programskih odrednica Pokreta Dveri od našeg ulaska u politiku 2011. godine.

Dveri-Nisa

U Srbiji ne može doći do ostvarenja socijalne pravde dok se ne ispita poreklo imovine svih političara, kriminalaca i tajkuna od 1989. godine do danas i dok svima onima koji su svoju imovinu stekli kršenjem zakona i političkim privilegijama – ta imovina ne bude oduzeta i vraćena u posed države Srbije.

Postavljamo pitanje zašto je Vladi Srbije trebalo tri godine da se odluči na ovaj korak, kad je svima i pre tri godine bilo više nego jasno da je nemoguće sa platom od 50.000 imati porše?

Da li je moguće da tajkuni još nisu izmirili poreske dugove prema državi i ko im to u ovoj vlasti omogućava?

Takođe postavljamo pitanje kako je moguće da posle tri godine vlasti SNS i SPS nije završen niti jedan sudski postupak protiv osumnjičenih za korupciju? Dovoljno je napomenuti da se u zatvorima Srbije na osnovu pravosnažne presude na višegodišnjoj robiji danas ne nalazi niti jedan političar, tajkun ili kriminalac koji je opljačkao Srbiju u prethodnih 25 godina. Ko čuva lopove, ko sprečava brza i efikasna suđenja, ko i dalje pljačka Srbiju i živi na grbači siromašnog naroda?

Zbog svega toga izražavamo otvorenu sumnju da i najavljeni Zakon o poreklu imovine može biti samo marketinški trik ove vlasti koji služi za zamajavanje građana jer nikada neće zaživeti u praksi. Previše je za ove tri godine bilo lažnih predizbornh obećanja i medijskih predstava od kojih nismo videli nikakvu korist za narod i državu.

U suprotnom, istinsko ispitivanje porekla imovine svih političara, tajkuna i kriminalaca u Srbiji imaće maksimalnu podršku Srpskog pokreta Dveri. Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

1 Comment

  1. I dobro i kad se ispita poreklo imovine,šta onda!? Opet demagogija,pa ljudi jel znate u kakvom sistemu živite ili se pravite. Prvo,samo ispitivanje porekla će se uraditi selektivno,drugo,sankcionisanje takodje mora biti selektivno uradjeno. Ali kruna svega je da su to predizborne parole i vi kao ozbiljna opozicija treba da se manete providne demagogije,idu vam lokalni izbori pa razmišljajte o vašem utučenom sugradjaninu,krenite u borbu za bolji život u gradu i tako ćete imati veće šanse 2017.kada budu istovremeno raspisani i predsednicki i parlamentarni-ovo je besplatni savet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *