Dvojica Nišlija gasili cigarete po rukama maloletniku zbog iznude

Osnovno javno tužilaštvo iz Niša podnelo je krivičnu prijavu protiv N.M.(19) i N.K.(20) jer su iznuđivali novac od jednog maloletnika koga su od ranije poznavali. Prema prijavi policije oni su u četvrtak presreli jednog maloletnog poznanika koji im je dugovao novac.

Taj maloletnik je navodno ranije provalio u neki stan tako da su od njega zatražili da podele novac od tog kriminalnog čina. Oni su ga presreli i nekoliko sati maltretirali gde su mu čak pritom gasili cigarete po rukama, saznajemo u policiji.

Ova dvojica nasilnika su, prema policijskim izvorima, maloletniku pretili od aprila do 15. maja kada su mu uzeli ukupno 56.000 dinara. Maloletnik im je kako nezvanično saznejmo prvo dao 400 evra, ali su osumničeni tražili od njega još dodatnih 200 evra.

U  Osnovnom javnom tužilaštvu napadači su saslušani i dat je predlog za odredjivanje pritvora da ne bi uticali na svedoke. Sudija za prethodni postupak je odbio predlog za pritvor uz obrazloženje da je reč o mladim i neosuđivanim osobama, a izrekao im je i meru zabrana prilaska maloletniku.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *