Ekipno državno prvenstvo za osobe sa invaliditetom u stonom tenisu

U subotu 29.10.2016.god u Zrenjaninu održan je drugi deo ekipnog državnog prvenstva za osobe sa invaliditetom u stonom tenisu.  Na prvenstvu je učestvovalo osam klubova iz cele Srbije. Takmičenje je podeljeno u tri kategorije, kategorija  1 do 5 za žene u kolicima, kategorija  1 do 5 za muškarce u kolicima i kategorija 6 do 10 stojeća za muškarce. 

161031-stonitenis

Ekipa STK OSI „NAIS“ iz Niša u sastavu Bojan Stamenković i Nebojša Ilić osvojila je treće mesto ostvarivši skor od 5 pobede i dva poraza. Pobede su ostavrene protiv ekipa STIB -Beograd,  MAČVA – Šabac, Kragujevčani – Kragujevac, ČA – Čačak i STIKS – Smederevo, dok je su SPIN – Novi Sad i K2 – Zrenjanin bili bolji od naše ekipe. Treba imati u vidu da je za ekipu SPIN – Novi Sad nastupao i bronzani sa Paraolimpijskih igara u Riu – Mitar Palikuća, dok se u ekipi K2 – Zrenjanin našo još jedan učesnik Paraolimpijskih igara – Goran Perlić.

Već sledećeg vikenda stonoteniseri NAIS-a putuju na turnir u Čačak, a 13. Novembra ih očekuje i pojedinačno državno prvenstvo u Novom Sadu.

Naši stonoteniseri treniraju svakodnevno, neki od njih i dva puta na dan, sve radimo po planu i programu i nadamo se dobrim rezultatima i na predstojeća dva takmičenja – kaže trener STK OSI NAIS Miloš Milenković.

Kapiten ekipe Bojan Stamenković rekao je da su ostvareni uspesi poslednjih godina rezultat kvalitetnog rada. Naš cilj je omasovljenje sporta osoba sa invaliditetom ali i rezultati onog dela sportista koji sportom žele da se bave na jednom višem nivou.

A.Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *