Fabrici: Ohrabrujemo kompanije iz EU da posluju u Vranju

Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, sa saradnicima, posetili su i Slobodnu industrijsku zonu.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji

Vranje ima izuzetno bogatu industrijsku tradiciju, tako da je prirodno da investicije dolaze upravo u ovaj deo Srbije. Drago mi je da su neke kompanije iz Evropske unije već investirale u ovu oblast, u ukupnoj vrednosti od 28 miliona evra. Mi, takođe, ohrabrujemo i druge kompanije da dodu i investiraju u ovu oblast, rekao je u susretu s novinarima, Sem Fabrici.

Gradonačelnik Milenković istakao je tom prilikom da je EU finansirala izgradnju saobraćajnice sa pratećim instalacijama u dužini do 510 metara. On je rekao da je u toku izgradnja još jedne sa dva kružna toka, ukupne dužine 800m i vrednosti oko 500.000 evra.

Delegacija EU je potom posetila proizvodni pogon „Ditre Italia“. Fabrici je razgovarao sa menadžementom kompanije. „Ditre Italia“ proizvodi kožne garniture namenjene izvozu i trenutno upošljava oko 160 radnika. Sledeće nedelje počinju radovi na dogradnji pogona za novih 2000m2, tako da će, po okončanju radova, u ovoj italijanskoj kompaniji raditi 230 radnika.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Grada Vranja.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *