Fakultet umetnosti na poklon dobio violinu ručne izrade violinara iz Doboja

Graditelj, violinar Mirko Vukeljić iz Doboja u Bosni i Hercegovini, poklonio je violinu ručne izrade Fakultetu umetnosti u Nišu. Instrument je preuzeo prodekan za umetničko-naučni rad, redovni prof. Jovan Bogosavljević.

Dekanica Fakulteta umetnosti, prof dr Milena Injac ističe da će ovaj poklon značiti studentima i da će zahvaljujući njemu, generacije studenata moći da napreduju. Violina je delo graditelja Mirka Vukeljića iz „Umjetničkog ateljea za gradnju i reparaciju gudačkih, muzičkih instrumenata“.

„Poštovani gospodin Vukeljić je namenio ovaj instrument studentima Fakulteta Umetnosti Univerziteta u Nišu. U ime studenata i kolektiva Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, zahvaljujemo se na ovom vrednom poklonu koji će značiti studentima i na kome će generacije studenata moći da napreduju. Instrument je preuzeo prodekan za umetnićko-naučni rad, redovni prof. Jovan Bogosavljević“ – kaže Injac.

Model violine je ističe Vukeljić, A. Stradivari iz 1710. godine (Antonius Stradivarius), a rađena je od drveta smrče i javora.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *