Fantastičan debi Milana Rastavca: Katar – Srbija 0:3

Fudbalska reprezentacija Srbije do 23 godine slavila je u prijateljskom meču protiv vršnjačke ekipe iz Katara sa 3:0 , a golove su postigli Filipović, Mašović i Mladenović. U meču mladi fudbaleri koji su prerasli generaciju do 21 godine pokušali su kroz selekciju Milana Rastavca da skrenu pažnju na sebe i u narednom periodu izbore mesto u selekciji koju predvodi Radovan Čurčić.

foto-marko-jovanovic
Milan Rastavac(prvi s leva) i stručni tim srpske reprezentacije foto: Marko Jovanović

U svom debitantskom meču na klupi srpske reprezentacije selektor Milan Rastavac, inače trener Radničkog iz Niša šansu je dao mladim fudbalerima prevashodno iz domaće lige, a oni su mu se odužili sjajnom igrom i kontrolom igre tokom celog meča. Fudbaler Radničkog Andreja Apostolović dobio je šansu u poslednjih dvadeset minuta i sigurnom i dominantnom partijom pokazao je da ga selektor nije uzalud priključio reprezentaciji Srbije.

– Zadovoljan sam igrom celog tima. Bili smo dobro organizovani, pa se pitanje pobednika nije dovodilo u pitanje. Promovisali smo naš fudbal i zemlju na najbolji način i proširili krug kandidata za mladu reprezentaciju“, rekao je posle utakmice Rastavac.

Srbija: Čupić (od 77. min Manojlović), Filipović, Nastić (od 70. min Antić), Savić, Rosić (od 48. min Maraš), Mar. Jeftović, Mladenović (od 70. min Makarić), Pavlović, Mašović (od 46. min Jevtović) (od 77. min Apostolović), Simić, Ristić (od 77. min Nikolić)
Katar: Naim Husein, Kidir Mohamed, Hasan Fadlala, Abdel Rahman, Tajmn, Muntari, Abdel Mota, Madibo, Ali Abudla, Afif, Fahad Abdul Rahman.

A.Ilić

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *