Festival hip-hop kulture „Dođi na Amfi“ – DJ radionice i nastupi velikih imena hip-hop scene

Festival „Dođi na Amfi“ koji je nastao iz želje da omoguće mladim i talentovanim ljudima da nastupaju pred publikom ali i da promovišu hip-hop kulturu, biće održan po 13. put na niškom amfiteatru na keju 19. i 20. jula. Organizatori festivala Klub za osnaživanje mladih 018 (KOM 018) pored glavnog muzičkog programa najavljuju i radonice za di-džejeve, kao i „beat battle“.

„Dođi na Amfi“ je, kažu organizatori nastao iz ideje da omogući mladim, talentovanim ljudima da nastupaju pred publikom, da mogu da se takmiče u različitim disciplinama i pokažu svoj talenat, da promoviše hip hop kulturu, da Niš dobije drugačije kulturne sadržaje koji su svima dostupni i besplatni.

Program ovogodišnjeg festivala imaće tradicionalne segmente kao što su crtanje grafita, nastupi mladih neafirmisanih izvođača, plesni nastupi, takmičenje u basketu 1 na 1 i glavni muzički program.

„Festival će pored domaćih izvođača i umetnika ugostiti i brojne mlade umetnike iz regiona i inostranstva koji će predstavljati različite elemente hip hop kulture. U okviru glavnog muzičkog programa nastupaće sledeća imena hip-hop scene Drip Dealers iz Italije, DJ Bokey, DJ Costa, Mejsi, BCREW, Ding Dong, Arafat, Prti Bee Gee i Marčelo & Band“ – navode iz KOM 018.

Novitet ovogodišnjeg programa su Master klasovi za DJ-eve koje će voditi DJ Gnarly iz Britanije i DJ Raid Kyu iz Srbije kao i takmičenje „BEAT BATTLE“ koje je otvoreno za sve zainteresovane bitmejkere/ producente/ kompozitore/ aranžere, starosti do 30 godina.

Otvoreni su i razni konkursi pa se volonteri i neafirmisani umetnici mogu prijaviti do 23. juna, a konkurs za učesnike „beat“ bitke biće otvoren do 30. juna. Oni koji žele da se takmiče u basketu 1 na 1 mogu da se prijave do 10. jula a do 15. jula je otvoren konkurs za revijalni ples.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *