Festival nauke „Nauk nije bauk 7“ počinje sutra

Festival „Nauk nije bauk 7“ biće svečano najavljen priredbom koja će se odigrati u Narodnom pozorištu, sutra 2. aprila sa početkom u 18 časova. Priredbu su za građane Niša zajedno pripremili učenici baletskog odseka srednje škole „Valluascollege“ iz grada Venlo u Holandiji i učenici gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša. Ulaz je besplatan.
Festival „Nauk nije bauk 7“ biće zvanično otvoren u holu Elektronskog fakulteta 3. aprila 2015. godine u 10 časova i trajaće 03. i 04. 04.2015. Svi sadržaji će biti dotupni oba dana u periodu od 10 do 20 časova, a ulaz je besplatan.

nauk nije bauk slika1-Negujući ozbiljan, ali popularan odnos prema nauci, umetnosti i tradiciji, Gimnazija „Svetozar Marković“ u Nišu već sedmu godinu zaredom, uspešno organizuje festival „Nauk nije bauk“! Festival okuplja zainteresovane ljude iz svih oblasti nauke i umetnosti, koji putem predavanja, izložbi, eksperimentalnih prikaza, dramskih i muzičkih nastupa, mladima približavaju najlepše i najvrednije u obrazovnom i vaspitnom radu, pružajući im mogućnost da uočavaju i prihvataju prave životne vrednosti, kaže organizator i profesor Bojana Golubović.
Festival „Nauk nije bauk” počeo je jednostavno, kao što počinju sve velike stvari. Kao što svako epsko putovanje započinje samo prvim korakom, tako je i jedan od najvećih i najznačajnijih festivala nauke u jugoistočnoj Srbiji, započeo jednim, na prvi pogled, neobičnim obeležavanjem Dana škole. U sećanju Dušice Miljković i Maje Đorđević, profesora hemije u Gimnaziji „Svetozar Marković” u Nišu, jedan dan će zauvek ostati juče. To je dan, kada je Marija Stanojević, tada učenica III-8, specijalnog odeljenja za talentovane matematičare, ušla u kabinet hemije sa idejom za koju niko nije mogao da pretpostavi da će imati budućnost kakvu ima danas.
A.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *