Finalno takmičenje za frankofonu pesmu

Finalno takmičenje za frankofonu pesmu u Nišu održaće se 25. marta u 14 sati u sali niškog Narodnog pozorišta.

Juniori i seniori će izvesti neke od najlepših pesama na fracuskom jeziku.

Nagrade za pobednike finala u Nišu:

* Prva nagrada za seniore : boravak za dve osobe u Francuskoj i ulaznica za muzički festival 2018. – Ova nagrada je poklon turističke agencije Mondorama.
* Prva nagrada za juniore : boravak za dve osobe u Tunisu i ulaznica za muzički festival 2018. – Ova nagrada je poklon Ambasade Republike Tunis u Srbiji

Nagrada publike, po broju like-ova glasanjem on-line na Facebook-u – profesionalni mikrofon

U ziriju ove godine : Ambasador Kanade u Srbiji, Makedoniji I Crnoj Gori, gospođa Kati Čaba, Žan-Batist Kizen, savetnik za saradnju i kulturu, direktor Habib Ben Salha je profesor magrebske književnosti na francuskom jeziku, Milena Injac, redovni profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu i dirigent, Sesil Leke Folkini, rukovodilac regionalnog frankofonog centra za centralnu i istočnu Evropu u Sofiji i Dejan Najdanović – Najda, muzičar.

Takmičenje organizuju partnerski Studentski kulturni centar Niš i Francuski institut u Srbiji uz podršku Međunarodne organizacije Frankofonije, Ambasade Tunisa, Ambasade Kanade u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, turističke agencije Mondorama, Sky Music Centra, i ExeNet-a.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *