FK Radnički “ohladio” Zvezdu i osvojio bod! – Da li je bilo penala za Radnički? (VIDEO)

Radnički Niš – Crvena Zvezda(0:0), navijača 7.540, Stadion Čair

Radnički Niš i Crvena Zvezda su podelili bodove u poslednjioj utakmici ovog kola Jelen Super lige. Na Čairu je bilo neslavnih 0:0. To je bila “tvrda” utakmica, taktički pripremljena s obe strane tako da je i malo prilika bilo, a ni publika nije uživala u dobrom fudbalu. Radnički Niš je ipak izašao iz ovog meča kao pobednik jer su svi mediji favorizovali Crvenu Zvezdu. Radnički, iako je pretposlednji na tabeli, stabilnom igrom došao je do boda i “ohladio” Beograđane.

penal

Nišlije su zapretile na samom početku meča kada je Ašćerić šutirao tik pored stative. Obe ekipe su u prvih 15 minuta pokazale želju za pobedom. Naleti prema jednom i drugom golu su zabeleženi u nekoliko puta, ali bez većih prilika. Nikola Aščerić dobio je žuti karton zbog simuliranja jer se našao u petercu, pao, ali sudija Mažić je to procenio kao nekorektan pokušaj iznuđivanja jedanaesterca (VIDEO). Navijači niškog tima, Meraklije, su tražile jedanaesterac, a čitaoci iz video klipa sami mogu da presude šta se tada odigralo.

U jednom trenutku, Zvezda je krenula napred silovito, Lazović je šutirao, ali golman Radničkog Borjan je lako ukrotio loptu. Beogradski tim je tokom sredine prvog poluvremena imao problem da dođe do šesnaesterca niške ekipe, dok je Radnički lako dolazio do protivničkog šesnaesterca, ali bez kvalitetne završnice.Rastavac, trener „Radničkog“ je tražio da „čekaju“ Zvezdaše na četrdesetak metara od gola što se pokazalo kao efikasan deo taktike. U 32. minutu je Parker bio u šansi pred golom, ali nije lepo zahvatio loptu. Od 37. munata kreću šutevi Radničkog na gol Zvezde gde golman Beograđana, Rajković u dva navrata odliučno reaguje. Prvi put kada Lakić-Pešić sam pred golom šutira glavom na centar šut Marjanovića, a koji odmah potom šutira na gol. Žestoki napadi Radničkog nagrađeni su aplauzom jer se na Čairu napokon videla velika želja za pobedom.

Na početku drugog poluvremena, Delije su bakljadom pokazali vernost beogradskom timu. U 46. minutu Parker i Gavrić imaju priliku za Zvezdu, ali golman Radničkog, Borjan otklanja opasnost iz svog peterca. Ko je bio bolji u prvih 55. minuta meča pokazuje broj kornera koje su imale dve ekipe, a koji iznosi 8:2 za niški tim. U sredini drugog poluvremena, fudbaleri oba tima su pokazala slabiji tempo, kao da su se spremali za neizvesnu završnicu. Bilo je polušansi, ali bez ozbiljne završnice. Utakmica je na trenutke bila dosadna jer se igralo od šesnaesterca do šesnaesterca. Na kraju, poslednjih desetak minuta, Zvezda je krenula silovito, ali nedostajala im je umešnost da nadigraju Nišlije. Nisu uspeli.

Radnički Niš: Borjan – Petrović, Bulatović, Bulatović, Lakić-Pešić – Popara, Ćulum – Marjanović, Jovanović, Duriković – Ašćerić

Crvena zvezda: Rajković – Anđelković, Lazić, Pavićević, Cvetković – Savićević, Kovačević – Gavrić, Stojanović, Lazović, Parker

M.S.