Formirano rukovodstvo Ruske stranke u Nišu

Ruska stranka izabrala je članove Gradskog i Okružnog u Nišu. Delegati Opštinskih odbora Nišavskog okruga i grada Niša izabrali su za predsednika Okružnog odbora drMiroslava Milosavljevića, potpresdnik je Berislav Morović, a sekretar Bratislav Savić.

Ruska-stranka
Predstavnici Okružnog i Gradskog odbora

Za predseednika Gradskog odbora izabran je Boban Todorović dok će potpresednik ubuduće biti Jovica Denić. Sekretar, predsednik aktiva mladih i predsednica aktiva žena su Sandra Rajković, Vesna Šopić i Jovanka Morović.

Ruska-stranka-1
Gosti skupa

U svečanom delu skup je pozdravio predsednik Ruske stranke Slobodan Nikolić, podpresednica Ruske stranke Ljuba Milošević Genadijevna, i generalni sekretar Ruske stranke Đorđe Vasić.

Kao specijalni gost iz Ruske federacije skupu se obratila Tatjana Strokina Stepanovna, koordinator Jedinstvene Rusije za Lenjingradsku oblast.

Ruska-stranka-3-Boban-Todorović
Predsednik GO RS Boban Todorović

Tatjana Strokina Stepanovna je govorila o bliskim odnosima između dva bratska naroda u prošlosti i danas. Istakla je svoje veliko zadovoljstvo što je političkom inicijativom Ruske federacije i ličnim zalaganjem predsednika Putina, sprečeno kriminalizovanje srpskog naroda u Ujedinjenim nacijama ulaganjem veta na pokušaj da se srpski narod optuži za genocid. Takođe je Ruska federacija sa svojim saveznicima i našim prijateljima sprečila prijem Kosova u UNESKO i otimanje i uništenje imovine Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji .Istakla je da je duboko uverena da Jugoslavija 1999 godine sigurno ne bi bila bombardovana da je na čelu Ruske federacije tada bio Vladimir Putin predsednik Ruske federacije i Jedinstvene Rusije – saopštila je ova stranka.

Skupu se obratio i predsednik društva Srpsko-Ruskog prijateljstva gospodin Blagojević i u ime ovog udruženja izrazio veliko zadovoljstvo povodom formiranja Ruske stranke u Nišu.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *