Forum mladih NOVE stranke u Nišu obeležio Dan Evrope

Aktivisti Foruma mladih NOVE u Nišu su danas, povodom obeležavanja Dana Evrope, organizovali akciju „Ko je odgovoran za to što Srbija još uvek nije u Evropskoj uniji“. Kako su saopštili, aktuelna naprednjačka vlast svojom parazitskom i autokratskom politikom sve nas više udaljava od vrednosti svojstvenih evropskoj zajednici.  

forum-mladih-nova

Potpredsednik Foruma mladih Nove stranke Nemanja Mirković ocenio je da se Srbija danas nalazi u velikom raskoraku sa vrednostima Evropske unije:

Kada danas kažemo EU, prvo što pomislimo jeste otvorenost ka drugačijem i različitom, vladavima prava, sloboda, jednakost i mir. Kada kažemo Srbija, prvo što pomislimo jeste sve suprotno od toga. Srbija je danas zemlja koja je i ekonomski i institucionalno osiromašena, bez bilo kakvog izgrađenog sistema vrednosti i predvođena čovekom koji, uprkos svojoj lažnoj evropejskoj retorici, ne uspeva da obmane javnost. Vučićevi agresivni ispadi i manipulatorska retorika odaju radikala kojeg on zdušno pokušava da sakrije u sebi.

Mirković je takođe naglasio da je Srbija danas država u kojoj se svako ko kritikuje vlast proglašava državnim neprijateljem, u kojoj televizijske emisije nestaju na mig jednog čoveka, diplome se štampaju brše nego dnevne novine, a snaga argumenata zamenjuje se snagom sile.

Ovakva kakva trenutno jeste, Srbija nikada neće postati članica Evropske unije. Potrebne su drastične promene. Moramo se osloboditi glavnih kočničara, a to su spin majstori, presvučeni radikali i paraziti bez ikakvih ideja – rekao je Mirković.

On je zaključio da vraćanje Srbije na put pravih vrednosti jeste cilj Nove stranke, kao i one istinske demokratske opozicije:

Istrošene političare treba da pošaljemo u političku istoriju, a da poverenje ukažemo stručnim ljudima. Cilj je kreirati modernu politiku dostojnu Srbije koja bi, ne samo geografski, već i politički postala članica evropske zajednice.

Nova stranka Niš

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *