Foto vest: Podela zdravstvenih knjižica u naprednjačkoj kafani!?

Kafana je institucija! Često čujemo tu rečenicu kada je reč o boemiji, umetnosti, ali kada je reč o podeli zdravstvenih knjižica, to je za sada zabeleženo samo u Nišu. Ovaj natpis stajao je na jednoj prodavnici između naselja Brzi Brod i Broja 6 u Nišu.

(klik za uvećanje)

Građanin koji nam je poslao sliku kaže da je to tamošnjim građanima mnogo olakšalo dobijanje knjižice jer nisu morali da idu do zgrade „socijalnog“ u Prijezdinoj ulici u Nišu. On nas je zamolio da sakrijemo ime kafane jer mu je vlasnik dobar komšija.

Nije čudo da razna udruženja preuzmu zdravstvene knjižice za svoje članove. E, sad’ što se podela vrši u kafani odnosno, kako piše prostorijama SNS-a to je već drugo pitanje, rekli su nam nezvanično u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

U ovom fondu se poslednjih meseci radi „punom parom“ i subotom, pa čak i nedeljom da bi se posao oko knjižica završio, tako da bez obzira koliko ova objava može da se smatra i groteskom, „služi svrsi“, a tako misle i tamošnji meštani.

Kako se vidi u dopisu ispod objave o zdravstvenim knjižicama u kafani je svoje obraćanje imao i gradonačelnik Niša, Darko Bulatović o aktuelnoj priči o „prenapumpanom“ porezu za imovinu tako da je ovo mesto (kafana, a ujedno i prostorije SNS-a) baš postalo institucija.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *