Foto vest: Skrnavljenje još nedovršenog trga Patrijarha Pavla

Počela je pred izbore gromoglasno najavljivana akcija sređivanja Trga Patrijarha Pavla kod Pozorišta lutaka (Bivši trg radničkih Saveta).

160511-trg3

Rečeno: Biće to lepa pešačka zona kako dolikuje imenu trga.

Tako i bi: Dođoše mašine, majstori, materijal i sve su radili po danu.

Stvarno bi: Pojavi se lepi prostor sa belim pločama prošaranim pešačkom stazom za slepe i nekim grafikama. Odjednom su nestali radnici, a iza njih su ponovo počela da se pojavljuju parkirana vozila. Prvo uveče, pa posle i preko dana!

160511-trg1
Nedovršen trg Patrijarha Pavla pretvoren u parking

Komšije kažu da se prvo parkirao vozač tojote (slike), a čak se više i ne pomera. Za njim je odmah parkirana crna limuzina (gornja slika) i tako redom.

Nikoga nema od komunalaca ili saobraćajaca da zaštite nezavršeni trg od skrnavljenja – kaže stanar sa trga koji je poslao fotografije.

Za to vreme broj vozila je sve veći. A ploče između Maksija, Simpa i Human laboratorije više nisu bele.

Po njima je sve više crnih tragova guma koji najavljuju kakvu će boju trg imati ako se neko ne suprotstavi bahatim vozačima-siledžijama, a naročito ženama! – napominje čitalac Građanina.

160511-trg
Mesto za klupu ili auto – ploče na trgu više nisu bele

Velika većina stanara okolnih zgrada je pozdravila ideju o Trgu i parku na njemu. Sada su zabrinuti i apeluju na nadležne da pod hitno nešto preduzmu i da se spreči ulazak vozila na trg ili da se počne sa kažnjavanjem vozača siledžija.

Pošto su izbori završeni, pitanje je da li će trg uopšte dobiti planirani izgled – zabrinuto konstatuje naš čitalac koji je upozorio na ovaj problem.

D.Ilić (Foto: Ž.V.)

3 Comments

    1. Ma i ona zna za red,a ovi ne.Gde ste sada komunalci?Pomerite se malo iz ulice Djuka Dinic i prestanite da jurite ljude koji prodaju po nesto da bi se prehranili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *