(Foto vest) Udruženi stanari, 1. maja, renovirali fasadu Švajcarije

Stanari zgrade “Švajcarija” u ulici Cara Dušana 6-8 u Nišu, sopstvenim novčanim sredstvima renovirali su deo (najrizičniju naprslinu) napukle fasade, koja se u proteklom periodu deo po deo obrušavala na trotoar i ulicu, i koja je predstavljala veliku opasnost za bezbednost građana.

zgrada 1Radovi na sanaciji napukle fasadne betonske ploče izvedeni su 1. maja, na Međunarodni praznik rada, kada su mnogi sugrađani na izletištima, a frekvencija saobraćaja manja za vreme ovog praznika i u danima vikenda. Preduzete su i posebne mere zaštite na radu pri izvođenju visinskih građevinskih radova i omogućena je bezbednosti svih prolaznika.

zgrada 2Dosadašnji pokušaji da se nadležni angažuju na rešavanju ovog problema nisu urodili plodom, jer grad nema pravne instrumente da obezbedi novac iz budžeta za sanaciju dotrajalih i opasnih fasada, koje su u izuzetno lošem stanju i sklone padu.

Stanari se udružuju i zajedničkim ulaganjima finansiraju sanaciju stambene zgrade u ulici Cara Dušana, a za ovu godinu je ostala obaveza da se obezbede sredstva za sređivanje drugih fasadnih oštećenja na ovom objektu koji se nalazi u strogom centru grada.

Podsetimo, pre skoro dva meseca smo pisali o ovom problemu na našem portalu, kada se deo sada renovirane fasade obrušio na ulicu.

Gradjanin, Banker radio

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *