Fotografija niških radnika koja je večeras „uzdrmala“ društvene mreže?

Fotografija koja je večeras uznemirila duhove na internetu, posebno društvenu mrežu Tviter gde radnici jedne fabrike kleče pored vozila, a dvojica drže pano na kome se pojavljuje ime „Jura“ korporacije dok se dvojica rukovodilaca smejulje, izazvala je mnogobrojne komentare.

Fotografija niških radnika koja je večeras „uzdrmala“ društvene mreže?
Da li je fotografija realna i šta uopšte pokazuje?

Momentalna asocijacija sa snimka može da bude već poznato navodno tlačenje srpskih radnika od strane investitora, ali može biti i da je klasična industrijska diverzija na postojanje ove fabrike u Srbiji. Onaj ko ne poznaje prilike u fabrici mogao bi nda pomisli da su „klečanje“ sami radnici inicirali, a da se ova dvojica rukovodilaca smeju tome. Čak malo je nezamislivo da jedan od radnika drži srpsku zastavicu!?

Na Tviteru je ovu fotografiju pustila osoba pod nalogom Nina_informisana, a propratni komentar joj je bio:

Ne, ovo nije Severna Koreja ovo je fabrika „Yura“ u Nišu. Srpski radnici kleče, a rukovodstvo fabrike se smeje u uglu. Nije vežba, nije šala.

Na slici se zaista nigde ne vidi da je reč o „Juri“ sem na nekom vrstu platna koje drže ova dva radnika.

Nisam u mogućnosti da vidim snimak, ali tačno je da mi imamo jedno metalik vozilo oko koga sede radnici ponekada jer nigde nemamo stiolice. Da izvinite, sedimo na dupe. Ima neke klupe koje se koriste za pauzu, ali one su prljave, nikakve, tamo niko ne sedi – rekao nam je jedan od radnika s kojim komuniciramo.

Šta predstavlja ova slika pokušaćemo da odgonetnemo sutra jer večeras nismo uspeli da kontaktiramo nikog iz menadžmenta fabrike.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *