Frano Lasić po prvi put u Nišu s predstavom „Čipka i čokolada“ u režiji Stanka Holcera

Frano Lasić, nekadašnji jugoslovenski, a danas hrvatski glumac naći će se verovatno po prvi put u Nišu gde ima svoju ulogu u predstavi „Balkanski seks i grad – Čipka i čokolada”. Predstava će se održati u sredu, 06. jula 2016. godine, u 20.30h na maloj platou kafea „Pozornica“ u niškoj Tvrđavi. Zanimljivo je da je “Čipka i čokolada“ nastala je po istoimenom romanu Danijele Božičković Radulović, Antilete Ane Živković i Stanka Holcera, koji je ujedno i producent predstave. Režija je takođe poverena Stanku Holceru, uz stručnog konsultanta Frana Lasića. Književnik Stanko Holcer je, ineče, sin dugogodišnje fudbalske legende FK“Radnički Niš“, Dragana Holcera koji je na žalost, preminuo ove godine u Splitu.

Frano-lasić

Beogradska premijera ovog svojevrsnog scensko-muzičkog performansa održana je u UK “Vuk Karadžić“ 20. februara, pred prepunim gledalištem i uz prisustvo ogromnog broja štampanih i elektronskih medija. Odmah je osvojila srca gledalaca, a do sada je odigrana 35 puta (svaki put pred prepunim salama), kako u celoj Srbiji tako i u gradovima širom bivše Jugoslavije. Ne pamti se skoro da je neka predstava za kratko vreme izazvala toliko interesovanje i pohvale javnosti.

Frano-lasić-1
Frano Lasić

Osmišljena je kao komična priča u kojoj dve najbolje drugarice, plavuša po imenu Čupka i crnka po imenu Čarna, razmenjuju svoja iskustva iz života i razgovaraju o uvek aktuelnim muško-ženskim problemima. Radnja predstave smeštena je u TV šou pod nazivom “Opušteno“, a sama ideja je izazvala odličnu interakciju sa publikom.

frano-lasic

“Balkanski seks i grad – Čipka i čokolada” na duhovit način obrađuje mnoga pitanja koja muče savremenu ženu i muškarca na Balkanu. Glumci će na pozornici oživeti sva ona mirenja, razmirice, preispitivanja među parovima koja nemaju kraja. Američka serija “Sex i grad” osvojila je planetu baveći se baš tim pitanjima, a sad i Srbija ima nešto slično. Po uzoru na prijateljice iz Njujorka koje muke muče sa muškarcima i glavne junakinje ove komedije, Čarna i Čupka, svakodnevno analiziraju svoje “nerešive“ probleme, dok Mikan Kozomara tumači lik zgodnog zavodnika. Čarna (koju igra Milena Matić-Lasić) je još uvek slobodna i traži čoveka svoga života, a Čupka (koju igra Ana Sakić), srećno je udata, majka troje dece. Njih dve vode potpuno drugačije živote, a ipak se savršeno razumeju i imaju slične probleme.

Stanko-Holcer
Stanko Holcer

Specijalni gost “Balkanskog seksa i grada – Čipke i čokolade” je Frano Lasić. U muzičkom delu predstave učestvuje operska pevačica Gabrijela Ubović, a svaka predstava ima i gosta iznenađenja.

Roman “Čipka i čokolada” je svetlost dana ugledao na Sajmu knjiga u Beogradu 2015. godine. Čitalačku publiku osvojio je na prvi pogled neobičnom formom i stilom pisanja, a zbog velikog interesovanja javnosti autori su odlučili da ga publici predstave i u pozorišnom formatu. Scensko-muzički performans “Balkanski seks i grad – Čipka i čokolada” traje oko 90 minuta.

Prodaja karata je već počela u kafeu „Pozornica“ u Tvrđavi, pretprodajna cena je 250 dinara, dok će na ulazu biti 300 dinara. Kontakt telefon za detaljne informacije o kartama: 064 135 46 09.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *