Gašićev kum na čelu privrednog saveta Niša – najavljuje proizvodnju sedišta za avione!

Dragan Milošević, predsednik Kluba privrednika „Naisus“, imenovan je od strane Gradskog veća Niša za predsednika Privredno – ekonomskog saveta. On je dugogodišnji privrednik u Nišu i venčani kum Bratislava Gašića, visokog funkcionera Srpske napredne stranke.

dragan-master
Dragan Milošević (drugi s leva) – pored njega Aleksandar Vulin i tada ministar odbrane Bratislav Gašić – foto: gradjanin.rs

On za „Gradjanin.rs“ kaže da su kumovske veze sa Gašićem njegova privatna stvar, ali i najavljuje prvu investiciju u Grad Niš, a to je dolazak strane kompanije koja proizvodi avionska sedišta. Svakako da to što je imenovan za predsednika ovog saveta i njegov privatni život nemaju veze, ali komentariše se u Nišu, da je grad već dve i po decenije u takvoj ekonomskoj krizi, da je svaka pomoć dobrodošla i da će biti dočekana „širokih ruku“.

Mene je imenovao Klub privrednika „Naisus“ i ne bih voleo da sada  to dobije neku drugu konotaciju. Ja sam privrednik u Nišu već 28 godina i uzgred rečeno, nisam član stranke. Na tom mestu ću sve da pokušam da podignem nivo privrede u gradu i daću sve od sebe da privredno ekonomski savet zajedničkim snagama popravi standard građana – kaže Milošević.

dragan-master2
Dragan Milošević u razgovoru sa bivšim gradonačelnikom Niša, Zoranom Perišićem i ministrom za rad, Aleksandrom Vulinom

On napominje da članove saveta čine eminentni ljudi koji imaju volju da rade na privlačenju investicija, rast privredne atmosfere u gradu i na kraju, poboljšanju standarda Nišlija.

Jeste, to što pitate je tačno. Kompanija koja želi da otvori u Nišu pogon za proivodnju avionskih sedišta traži halu koja je visoka osam metara. Oni bi trebali da dođu u Niš 10. oktobra ove godine. U početku je plan da zaposle 200 radnika, a kasnije bi ta cifra bila viša. Jedino to za sada mogu da kažem – rekao je Milošević.


Bulatović: Savet jedan od najbitnijih delova privrede u gradu

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović rekao je na sednici Gradskog veća da bi u naredne četiri godine Privredno-ekonomski savet trebalo da bude jedan od najbitnijih segemenata ukupnog privrednog razvoja u gradu.

Tu su svi oni koji nam mogu pomoći da popravimo privredni ambijent, dovedemo nove investitore i da podignemo rad gradskih javno-komualnih preduzeća na viši nivo“, kazao je Bulatović.

On je naglasio da će u Privredno-ekonomskom savetu u narednom četvorogodišnjem periodu biti angažovani svi oni koji mogu da pomognu da očekivanja gradjana Niša u pogledu ekonomskog razvoja budu ispunjena.


 

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *