Gde su Narodno pozorište i Niški kulturni centar potrošili 30 miliona dinara?

Dejan Petković, odbornik grupe „Dosta je bilo“ u niškoj skupštini postavio je pitanje na poslednjoj sednici gde su Narodno pozorište i Niški kulturni centar utrošili 30 miliona dinara. O čemu se zapravo radi? Skupština grada Niša je usvojila izveštaj o poslovanju ove dve institucije, ali su opisi za šta su utrošene pare vrlo opisnog karaktera kao što su „Matrerijali“, „Profesionalno usavršavanje“ i slično.

foto: gradjanin.rs – slobodna ilustracija niške skupštine
Dejan Petković, odbornik Dosta je bilo

Za obe institucije smo dobili istovetan odgovor od Uprave za kulturu. I još se kaže da je naše pitanje kako je utrošen taj novac „nerazumno“. Šta je tu nerazumno ako tražimo da se javno kaže gde su 30 miliona dinara potrošeni. Na to pitanje dobijamo odgovor koji zapravo to nije jer ovo je nemanje odgovora. Ako su cifre bile problem, da li je bio provblem da se kaže broj održanih upravnih i nadzornih odbora u Narodnom pozorištu. I prošli put smo se složili da postoji kriza u rukovođenju tom kućom. Mi nećemo znati na šta je gospodin Vuković (direktor Ivan Vuković prim aut) potrošio 3,1 milion dinara, a piše „zsavršavanje zaposlenih“. Ko se usavršavao, za šta se usavršavao i gde? Ili pa stoji stavka „materijal“, a pored 3,4 miliona dinara. To je potpuno apstraktno objašnjenje. Ili u izveštaju Niškog kulturnog centra „ostale specijalizovane usluge“ koštaju 10 miliona 342 hiljade dinara!? – rekao je Petković za govornicom na skupštini pod tačkom „Odbornička pitanja i inicijhative.

Na ovakav način se već dve decenije u političkom životu Niša „pojašnjavaju“ troškovi preduzeća i ustanova tako da javnost nikada ne zna da li je „materijal“ proslava 8. marta, službeni put direktora ili zaista neki materijal.

M.S.

 

3 Comments

    1. SREĆA DA „STENVEJ NAČELNIK“ VIŠE NIJE NAČELNIK – VREĐAMO KULTURU !

  1. Odgovor, iz Uprave za kulturu, je bio u maniru načelnika Nebojše Stefanovića – KLAVIRA. Da li su Nišlije zaboravile aferu „STENWEJ“?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266