General Lazarević: Besmrtni puk je simbol srpskog herojstva i patriotizma!

Unuci i potomci vojnika i oficira legendarnog Besmrtnog puka „prošetali“ su juče u maršu kroz grad Niš svoje pretke koji su bili u ovom vojnom sastavu, a povodom obeležavanja Dana pobede u Drugom svetskom ratu.

Mnogi su nosili slike svojih predaka u uniformama, ali tu su bile i slike heroja iz ratova devedesetih koji su živote dali za Srbiju.

Irena Petrović

Okupljenima na Trgu kralja Milana se obratio General u penziji Vladimir Lazarević.

Besmrtni puk je simbol našeg herojstva kroz vekove. Od srpsko turskih ratova, Prvi i Drugi svetski rat, ratovi za spas srpskog naroda do zločinačkog rata pre 20 godina. besmrtni puk simbolizuje sloboljublje i patriotuizam našeg čoveka, a li uz poruku svima: Za Srbiju valja ginuti. Poruka našeg marša je : mrtve heroje naše zemlje ne zaboravite! Sve naše generacije bi trebalo da učestvuju u marševima koji simbolizuju napredak i razvoj u Srbiji. Blagopočivši patrijarh Pavle je rekao da će sve proći, ali čista duša i dobra dela ostaju zauvek – rekao je general na ovoj manifestaciji.

Jedna od žena koja je propšetala svog dedu Miroslava Petrovića je Irena Petrović.

Nisam mogla a da ne prisustvujem ovoj manifestaciji i svog heroja deku ne prošpetam ovde jer sam mnogo ponosna na njega – rekla je ona.

Mnoga udruženja i predstavnici grada su ostavili vence na spomenik oslobodiocima.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *