General Stojanović: Iza ubistva Ivanovića ne stoji albanski faktor

General-major Momir Stojanović, bivši načelnik Vojno bezbednosne agencije kaže da je jučerašnji atentat na Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” u Kosovskoj Mitrovici, velika tragedija jer je srpski narod izgubio velikog patriotu. On takođe za naš portal ocenjuje da iza ubistva ne stoji albanski faktor.

General – major Momir Stojanović/foto FB

Moja ocena je da iza toga ne stoji albanski faktor jer su oni mogli da ga ubiju kad’ su hteli. Normalno, ne izuzimam i tu mogućnost. To je moje lično mišljenje – da je ovo ili politički motivisano ubistvo ili delo kriminalnih grupa na severu Kosova. Kada kažem politički motivisano, mislim da Ivanović u trenutku pregovora o Kosovu u Briselu, nije hteo da se složi sa izdajom tog dela Srbije i da je to nekome zasmetalo. Uz to, ne zaboravimo, da je Ivanović izuzetno autoritativan i poštovan u narodu. Dakle, nekome se njegovo mišljenje nije uklapalo u šemu. Prema načinu ubistva, ima naznaka da se radi o kriminalnim grupama, ali posle gubitka takvog časnog čoveka, ostaje da vidimo šta će učiniti istražni organi – ističe Stojanović.

Oliver Ivanović

 

On kaže da je Ivanović preživeo trogodišnju golgotu i da je to tragedija jednog čoveka koji se najiskrenije borio za Kosovo i Metohiju.

Oliver Ivanović je juče ujutru u 8,15 pogođen hicima iz pištolja s prigušivačem ispred kancelarije. Pronađen je i izgoreli automobil, za koji se smatra da su koristili atentatori.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *