Generalni konzul Republike Bugarske u Nišu posetio opštinu Medijana – Prekogranična saradnja stvara mogućnosti

Sumiranje dosadašnje i razmatranje mogućnosti za buduću saradnju, neke su od tema na prijemu koji je juče za generalnog konzula u Nišu, Edvina Sugareva priredio predsednik Gradske opštine Medijana, Milan Krstić.

160810-medijana-bg-konzul

Prvi susret obećava. Čast je i zadovoljstvo ugostiti najvišeg predstavnika Bugarske u Nišu. Opština Medijana ima odličnu komunikaciju sa gradom Montanom u Bugarskoj i u toku je priprema zajedničkog projekta za scensko opremanje, vrednog pola miliona evra – rekao je prvi čovek najveće niške opštine Milan Krstić i dodao da je Koprivštica jedna od opština u Bugarskoj sa kojom takođe Medijana sarađuje.

Generalni konzul Bugarske u Nišu, Edvin Sugarev izrazio je spremnost da pomogne u realizaciji projekta za izgradnju obdaništa u naselju Brzi Brod, koje je neophodno ovom naselju a koji bi realizovala Gradska opština Medijana sa partnerom iz susedne države.

Spremni smo da radimo na unapređenju kulturne i svake druge saradnje. Sa predsednikom opštine Medijana srećem se prvi put od imenovanja i utisak je da ćemo dobro sarađivati. Ta saradnja biće i u korist Bugara koji žive i rade u Nišu – rekao je Sugarev, naglasivši da je Udruženje „Caribrod“ jedno od najaktivnijih.

Bugarski konzul pozvao je predstavnike Gradske opštine Medijana da posete Sofiju i uspostave kontakte sa potencijalnim partnerima i fondovima.

Gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Gradske opštine Medijana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *