Glumac niškog Akademskog pozorišta Stefan Nikolić najbolji glumac na festivalu u Laktašima

Nagrada za najbolju mušku ulogu na Internacionalnom festivalu amaterskog teatra u Laktašima u Republici Srpskoj, otišla je u ruke glumca Akademskog pozorišta SKC Niš Stefana Nikolića Spire. Nikolić je nagradu dobio za ulogu Mitra Kerovića u predstavi „Polanski protokoli“.

Internacionalni festival amaterskog teatra Laktaši je kulturna manifestacija Republike Srpske koja za cilj ima popularizaciju pozorišne umetnosti, a održava se u Laktašima od 2005. godine. Ovogodišnji dobitnik nagrade za najbolju mušku ulogu je Vranjanac, diplomirani istoričar i član Akademskog pozorišta SKC-a Stefan Nikolić.

„Na sinoć završenom Internacionalnom festivalu amaterskog teatra – IFAT u Laktašima, glumac našeg Akademskog pozorišta SKC Niš Stefan Nikolić Spira osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu, za rolu Mitra Kerovića u predstavi „Polanski protokoli“. Čestitamo njemu, kao i svim nagrađenima. Posebno se zahvaljujemo publici i organizatorima, bilo je zadovoljstvo ponovo učestvovati na festivalu. Vidimo se iduće godine“ – navode iz Akademskog pozorišta

Predstava je rađena po motivima romana „Herceg Polanski“ Miloša Grozdanovića, a režiju i adaptaciju potpisuje Aleksandar Mihailović.

Stefan Nikolić Spira po zanimanju je softverski inženjer. Ovaj zaljubljenik u poeziju, pozorište i istoriju, rođen je u Vranju, a Filozofski fakultet je završio u Nišu gde je stekao zvanje diplomiranog istoričara.

Internacionalni festival amaterskog teatra Laktaši, po svojoj formi predstavlja jedan od većih pozorišnih festivala, kako u Republici Srpskoj, tako i u celoj Bosni i Hercegovini. Održava se u domenu edukacije i stvaranja pozorišne publike u opštini i okolini i celom entitetu.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *