GO Medijana i Udruženje „Mladi ambasadori“ na konferenciji „KreNI“ konretizovali saradnju

Glavni gradski trg u Nišu uskoro bi trebalo da dobije novo obeležje i novi prostor za rad preduzetnika. Reč je o drvenim kućicama, rađenim po projektu članova Udruženja „Mladi ambasadori“ a po ideji rukovodstva Gradske opštine Medijana.

Uspeli su da za 24 sata realizuju zadatak koji smo im postavili. Za nekih desetak dana projekat će biti gotov, a opština će naći firmu koja će napraviti kućicu – kaže predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić i dodaje: – Biće ispoštovana zakonska procedura i za sada dve kućice date na korišćenje nekom ko će od toga živeti.

Krstić kaže i da će petoro nadarenih mladih koji su pokazali svoj talenat na delu, Gradska opština Medijana nagraditi sa po 15 hiljada dinara i tako pokazati da je mladost neprikosnovena u prioritetima najveće niške opštine.

Želimo da im vratimo bar deo onog što kao lokalna samouprava uzimamo. Prepoznali su ideju koja može biti izvor prihoda a opština im omogućuje da ostave trag u vremenu – dodao je prvi čovek Gradske opštine Medijana.

Kućice će biti prototip na osnovu kojih će biti urađeno više njih. Po rečima projektanata „uklopiće se u prostor, daće novu dinamiku, od prirodnog su materijala“.  Ideja rukovodstva GO Medijana  je da budu postavljene na Trgu kralja Milana i Obrenovićevoj ulici u vreme novogodišnjih praznika kako bi tako „uniformisane“ dale novi izgled srcu Niša i doprinele estetskom uređenju centralnog gradskog jezgra .

Na konferenciji „KreNI“ u organizaciji „Mladih ambasadora“ održanoj u Nišu učestvovalo je 60-ak kreativnih mladih ljudi iz nekoliko oblasti. Cilj je bio da problemi koje su im opštine postavljale,reše u što kraćem roku a jedan od njih – drvena kućica bio je iz Gradske opštine Medijana.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Gradske opštine Medijana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266