Golbaleri iz Niša osvojili treće mesto u BiH

U Tešnju, BiH, proteklog vikenda je održan tradicionalni, 15. po redu, turnir u golbalu. Turnir je okupio pet ekipa iz tri države: Nais (Niš), Zagreb (Zagreb), Centar (Sarajevo), Mladost (Beograd) i domaći Tešanj (Tešanj). U konkurenciji iskusnijih ekipa golbalisti Naisa su osvojili treće mesto. Ekipa iz Sarajeva, koja je praktično reprezentacija Bosne i Hercegovine, osvojila je prvo mesto sa četiri pobede i bez poraza. Ekipe Mladosti iz Beograda, Naisa iz Niša i Zagreba su imale po dve pobede i poraza, dok je ekipa domaćina bila bez pobede. Zbog gol razlike ekipa iz naše prestonice je bila četvrta, Nišlije treće, a predstavnici iz glavnog grada Hrvatske osvojili su drugo mesto.

Nišlije su bile bolje od domaćina Tešnja rezultatom 9:5 i Zagreba rezultatom 7:5, a izgubile su od Mladosti iz Beograda rezultatom 10:8 i favorizovanih Sarajlija rezultatom 8:5. Vredi istaći da je ekipa Naisa otišla na ovaj turnir sa tri igrača: kapitenom Stefanom Stevanovićem, Lukom Bulatovićem i Igorom Cvetkovićem. Luka Bulatović je bio drugi po broju postignutih golova na turniru, ukupno 24.

Prezadovoljan sam igrom i rezultatima s obzirom na sastav sa kojim smo nastupili. Džavit Krujezi i Dušan Galović su povređeni, a Milan Petrović je imao privatne obaveze. Naši igrači su ispoštovali sve što smo trenirali poslednjih meseci i to su pokazali u konkurenciji iskusnijih ekipa koje su imale dužu klupu“, rekao je trener ekipe Naisa, Stefan Mićićelović.

Istorijska činjenica za srpski golbal je to da su prvi put na nekom međunarodnom turniru nastupile dve ekipe iz Srbije, iako oslabljene. Masovnost koja polako i sigurno ovaj sport u našoj zemlji dobija, manifestovala se na ovom turniru.

Fokus je bio na odbrani i to smo odlično odrađivali dok smo imali snage. Sa još jednim igračem u rotaciji, bili bismo konkurentniji u mečevima koje smo tesno izgubili. Raduje činjenica da sada naš najbolji i najiskusniji igrač, Luka Bulatović, dominira na terenu. Slobodu koju ima u igri iskorišćava na najbolji mogući način – sa šest golova postignutih po utakmici u proseku, što je fenomenalno!“ – naglašava reprezentativac Srbije i kapiten Stefan Stevanović, inače strelac četiri gola.

Uzgred, ovo je prvi turnir koji je novooformljeni golbal klub „Nais“ odigrao van Srbije.

Na turniru u Tešnju je gostovala delegacija golbal kluba „Nais“ u sledećem sastavu: Stefan Mićićelović (trener), Luka Bulatović (igrač), Igor Cvetković (igrač), kapiten Stefan Stevanović (igrač) i Vlada Velinović (vozač).

Golbaliste Naisa očekuje sledeći međunarodni turnir u Sarajevu krajem aprila, a pre toga kamp u Kruševcu početkom istog meseca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *