Gorica Popović u Nišu: Bila je čast glumiti sa takvom veličinom kao što je Paja

Niš je večeras postao grad glumaca. Naša poznata glumica Gorica Popović dobila je prestižnu nagradu „Pavle Vuisić. Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović je po tradiciji predao ključeve Niša, predsednici žirija 54. Filmskih susreta, glumici Neli Mihajlović.

Pavle i ja smo malo glumili zajedno. Sećam se filma gde sam ja glumila taksistu, a on nekog čistača cipela. Imala sam tremu, a on je bio namršten nešto. Ja nisam vozila tada i bojala sam se da li ću da ukočim na vreme. Bila je čast biti s njim partner, ostao mi je u dragom sećanju. Ovo je kruna mogvglumačkog rada, pogotovu što se dodeljuje u Nišu i od kolega. Ja ne stavljam ovde tačku, stavljam zarez. Hvala vam Nišlije – rekla je Popovićeva kojoj su pošle suze tokom obraćanja Nišlijama.

Gorica Popović

Ona je istakla da je vrlo važno što Filmski susreti opstaju više od pet decenija i da je niška publika ono što čini velikom ovu manifestaciju.

U bukvalno prepunoj Letnjoj pozornici na Niškoj Tvrđavi, umetnici su dobili bučne aplauze od preko 3.000 građana u publici.

Glumci su do Tvrđave došli crvrnim tepihom, a u pojedinim trenucima su se mnogi jedva hodali od dece i fanova koji su tražili sekunde od omiljenih glumaca da bi dobili autogram ili snimili zajedbički selfi.

Festival je otvoren filmom „Dilirijum tremens“, reditelja Gorana Markovića.

Nagrada „Pavle Vuisić“ se dodeljuje za doprinos umetnosti, a Gorica je naklonom zahvalila na ovako visokom priznanju.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *