Grad kupuje najlepšu zgradu kod Ureda

Grad Niš kupio je za 1,9 miliona evra poslovnu zgradu u Ulici Milojka Lešjanina 39 kako bi u taj objekat bio preseljen deo gradske uprave, Narodnog muzeja i Galerije savremene likovne, kao i gradska preduzeća koja sada rade u zakupljenim prostorijama, potvrdila je na sednici Gradskog veća zamenik sekretara Sekretarijata za imovinske poslove Maja Ilić.

Ona je kazala da je zgrada u Ulici Milojka Lešjanina (kod Ureda) kupljena u postupku prikupljanja ponuda od firme „Monicom“.

Zgrada je površine 2.100 kvadrata u četiri nivoa. Biće plaćena u dve rate, od 60 i 40 procenata nakon što odluku o kupovini potvrdi i Skupština grada“, izjavila je Ilić.

Prema njenim rečima, odluka o kupovini zgrade doneta je jer su proračuni pokazali da se više isplati da se pribavi nepokretnost nego da javna preduzeća i nadalje plaćaju zakup poslovnog prostora.

Zakup poslovnog prostora je skup. Primera radi, Direkcija za javni prevoz mesečno plaća 2.000 evra zakup 290 kvadrata poslovnog prostora u Ulici Milojka Lešjanina“, istakla je Ilić.

Ona je podsetila da je Galerija savremene likovne umetnosti ostala bez poslovnog prostora u centru grada pošto je objekat vraćen ranijim vlasnicima, a novi prostor potreban je i Narodnom muzeju zbog toga što će u postupku restitucije biti vraćen potomcima nekadašnjih vlasnika.

gradjanin/beta

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *