Grad Niš i zvanično prodao deo „Loznog kalema“ kompaniji „IMI“

Kako je i najavljeno nakon poslednjeg sastanka čelnika niške lokalne samourave i predstavnika filipinske kompanije “IMI”, jutros je u Gradskoj kući i zvanično potpisan ugovor u kuporodaji 10 hektara gradskog zemljišta na Loznom kalemu, na kome bi ova kompanija već tokom jula trebalo da počne sa izgradnjom temelja fabrike.

Potpisivanje ugovora o prodaji

Na lokaciji u bllizini naselja Broj 6, prema rečima čelnika Grada i predstavnika kompanije, koji će u gradsku kasu za ovaj posed inkasirati gotovo 236 miliona dinara, na toj lokaciji će najbrže moguće biti podignuta fabrika za proizvodnju elektronske opreme za automobilsku industriju. a kako je rečeno, u narednih deset godina u toj fabric biće zaposleno najmanje 1000 radnika.

Možemo da kažemo da smo danas uradili najveći deo posla, i od danas je kompanija IMI i zvanično vlasnik zemmljišta, a sve pripreme tehničke dokumentacije su u toku, tako da izvršavamo sve naše zadatke i radujem se što će ovde raditi preko hiljadu inžinjera koji će sarađivati I sa fakultetitima našeg Univerziteta, izjavio je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša nakon potpisivanja Ugovora o kupopordaji.

Procenjena vrednost investicije je oko 32 miliona evra, a postavljanje kamena temeljca za novu fabriku, planiran je za sredinu jula ili prvu polovinu avgusta.

N.M.

1 Comment

  1. Kada će na mestu zv. Lozni kamen konačno početi neko da gradi dugo najavljivan „Akva park“ kako su jaavljivali i oni bivši a i sadašnji čelnici Grada. Koliko država daje subvencije po radniku da bi oni ovde otvorili fabriku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *