Grad Vranje – Svetla tačka na jugu Srbije

Grad Vranje intenzivno radi na poboljšanju kvaliteta uslova i informacija koje pruža privrednicama. Kreirana je dobra poslovna klima, na šta ukazuju lokalni uslovi poslovanja za investitore. A da jedna uspešna investicija najčešće vodi drugoj, pokazuje primer razvoja industrijske zone „Bunuševac“.

Na prostoru industrijske zone „Bunuševac“ u Vranju trenutno posluje  fabrika obuće „Geoks“. U toku je izgradnja još jedne italijanske fabrike, pod nazivom „Ditre Italia“ koja se bavi proizvodnjom nameštaja.

Najavljeno je da će fabrika „Ditre Italia“ biti završena do kraja 2018. godine i da će biti zaposleno nekoliko stotina radnika. Fabrika „Geoks“ trenutno zapošljava preko 1000 radnika.

Trenutno su ovo dve najveće investicije u okviru industrijske zone „Bunuševac“, dok se u budućem periodu očekuje veći broj investitora. Prioritet je naravno otvaranje novih radnih mesta.

Septembra ove godine najavljena je donacija Evropske Unije za izradu plana za oblast „Bunuševac 3“. U planu je realizacija projekta „Unapređenje infrastrukture u Slobodnoj zoni“, jer je to jedan od glavnih preduslova za dolazak investitora.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj „Dobro mesto za investicije“ sufinansiran sredstvima za javno informisanje grada Vranja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266