Građani će, verovatno, tužiti toplanu (preuzmite formular žalbe)

Gradska toplana odbila je nekolicinu građana koji su podneli zahteve za isključenje svojih stanova sa centralnog grejanja. Na jučerašnjoj prvoj skuštini Udruženja predsednika stanara rečeno je da se formulari za žalbe na ovu odluku mogu uzeti u Branka Krsmanovića breoj 29 od 17 člasova, ali se mogu preuzeti i na našem sajtu (u dnu teksta) gde se nalaze pristupnica udruženju i Statut.

protest

– Rok za žalbe je kratak, još tri dana, tako da svi oni koji hoće da se žale na ovu odluku toplane mogu preuzeti formular žalbe i podneti ga Gradskoj toplani. Pošto ima primera da su građani dobili na sudu posle ovakvih i sličnih tužbi, naš pravni tim će sačekati da vidimo kako će toplana reagovati posle žalbi, a onda vlasnicima stanova jedino preostaje da tuže Gradsku toplanu, što će se verovatno i dogoditi jer niko nikoga ne može naterati na neku uslugu, ukoliko to građanin neće, rekli su juče na Skupštini, predstavnici udruženja Đokica Jovanović i Saša Kostić.

Prilikom protesta građana ispred Gradske toplane, novinarima je reeno da je neizvodljivo da se stanovi pojedinačno isključe sa centralnog grejanja već da je to moguće samo ako se svi stanari u zgradi to dogovore pa da se onda isključi cela zgrada.

Ova grupa ljudi, zahteva da se cena grejanja snizi i da računi budu jasniji. Posle nekoliko pregovora sa gradskim vlastima i toplanom, nije došlo do kompromisa tako da su zakazali miting za 13. juli u 18 časova posle čega će se ići u protestnu šetnju do Gradske kuće.

Preuzmite dokumente:

Stav građana sa kojima smo razgovarali na skupu stanara:

Goran Mitić, muzičar – Sa porodicom stanujem privatnoi i mislim d aje cena grejanja za Niš, sramota. Sa gazdom stana sam se dogovorio da uvedem TA peć, a da on zatraži isključenje s toplane. Kako su mu prvo rekli da ne može, a sada da može, u nedoumici sam da li da selim porodicu ili ne. Sve u svemu, ovo je jedno iživljavanje s narodom.

Redžep Ismailović, nezaposleni – Kad bi ih narod stiso, menjaju ploču. Moja porodica stanuje na Palilulu. Tu su i nezaposleni sin i snaja i deca. Mi plaćamo 11.000 dinara grejanje, a gde je hrana…

Mladen Trfunović, programer – Niko mene ne može da natera da nešto kupim, ako neću. Vlast čuva toplanu jer je nabila svoje kadrove tamo, ali nerentabilni su. Skupo plaćamo i toplanu i vlast. E, pa ne mora.

Gradjanin.rs

1 Comment

  1. Perisicu i Bandjure od kad vladate gradjani su svakim danom sve siromasniji OSTAVKE OSTAVKE ili ce vas gradjani izbaciti iz gradske kuce.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *