Građani “Stevana Sinđelića” počistili 10 tona đubreta s divljih deponija

Građani iz naselja “Stevan Sinđelić” sakupili su preko 10 tona otpada iz nekoliko deponija u njihovom okruženju. U kratkom roku stvorilo se nekoliko “razuđenih” deponija u kraju tako da su Nišlije, okupljene oko Saveta građana “zasukali rukave” i počistili sav otpad. A, đubreta je bilo za dva velika kamiona, a morao je da dođe i treći.

Normalno, pomogla su im gradska preduzeća, dajući im kamione i opština Crveni krst. Ivan Krstić, član saveta građana kaže da za sada nepoznata lica noću izbacuju otpad pa čak to neko i zapali da moraju da zovu vatrogasce.

krle-padobranac
Krstić (u sredini) sa prijateljima i komšijama rasčišćava teren

-I dalje obilazim lokacije na kojima se stvaraju divlje deponije. Apelujem na gradjanstvo da ne bacaju svakojaki odpad na mestima gde to nije predvidjeno – kaže Krstić. Kao ćlan saveta gradjana, Krstić je od letos pa do sada organizovao akcije sa meštanima, sredjivanje i čišćenja divljih deponija.

kkrle-padobranac
Neko i pali deponije pa intervenišu vatrogasci

-U naselju je pojava kradje poklopaca kanalizacionih šahti pa nije bezbedno hodanje ni po trotoaru. Izneo sam problem Djordjevic Branku, većniku u opštini Crveni krst sa kim sam u saradnji i sproveo čišćenje predhodne divlje deponije. On je rekao da će se organizovati i postaviti veliki kontejneri na lokacijama gde se stvaraju divlje deponije, a da će u susret izaći Uprava za privredu odrzavanje i zastitu zivotne sredine i sanirati ukloniti divlje deponije – kaže Krstić.

Gradjanin.rs

8 Comments

  1. Bravo Krle.Savet gradjana iz naselja 12 februar -nas.Sindjelic je najbolji.Krle samo nastavi ja sam uz tebe!!

  2. kučiće su zaboravili da pomenu !
    A ima ih dosta … minimum 20-ak komada , što laju i nije opasno ali napadaju ljude – čoporativno !

  3. Po toj logici,ja svakog jutra komsinici pred njena vrata treba da istresem kantu djubreta,jer ona ce to da skupi.Treba naci pocinioce i kazniti ih.Neka Komunalna krene u akciju nocu.

  4. Bravo! Ali sta vredi?Normalni i savesni ciste,a STOKA i dalje baca.Dodje coveku da organizuje nocne straze i uhvati par takvih kretena,samo onako za primer.Mislim da bi se posle toga retko ko usudio da prosipa djubre gde stigne.

  5. Bravo! A Gorica ima 500 zapošeljenih! Od toga 400 administracija i direktori. Blokovsko zelenilo Krive Livade, Krvi Vir ( Bulevar), Duvanište je očajno. Otvoreni kontejneri, djubre svuda, travuljine oko pola metra….Narod baš briga…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266