Građanska neposlušnost Niša ispred Gradske toplane

Apelujemo na građane koji se sutra budu okupili ispred toplane da mirno i dostojanstveno, iskažemo svoj protest protiv previsokih i neekonomskih računa za daljinsko grejanje. Pretpostavljamo da će biti mnogo ljudi i zato želimo da zadržimo prisebnost, bez obzira koliku gorčinu nosimo u sebi – poručili su predstavnici Udruženja predsednika skupština stanara Saša Kostić i Đokica Jovanović na konferenciji za novinare u niškom Medija centru.

Formular za trajno isključenje s Gradske toplane može se preuzeti na našem sajtu pod opcijom „Građanski bunt“ na naslovnoj strani.

GradjanskiBunt1
USS planira formiranje pododbora za sve komunalne delatnosti

Skup ili bolje rečeno jedna vrsta „građanske neposlušnosti“ svih nezadovoljnih građana daljinskim grejanjem zakazan je za sutra u 11 sati ispred Gradske toplane, gde će stanari podnositi zahteve za trajno isključenje s cevovoda za daljinsko grejanje.

Nišlije ogorčene na gradsku vlast zbog cene grejanja
Đokica Jovanović: Apelujemo na mir i dostojanstvo Nišlija

Mi ćemo ovih dana održati skupštinu gde ćemo formirati pododbore koji će se tematski baviti komunalnim problemima u gradu. Želja nam je da građani učestvuju u kontrolisanju rada javnih preduzeća odnosno da ukazujemo na donošenje nekih odluka koje se tiču građana. Sa druge strane, političke partije su praktično uništile srpsku privredu. Ovo je normalna reakcija građana koji se „poslednjim dahom“ bore za opstanak. Mi drugi grad nemamo, druge stanove i kuće nemamo, druge škole nemamo… Moram da kažem da su za propadanje Niša isključivo krive političke partije. Prebacuje nam se da ćemo oformiti političku partiju što nije tačno. Tačno je da sve političke partije snose istu odgovornost za propadanje Srbije i Niša tako da je život isuviše javna stvar, da bi se njime bavili samo političari. Zato ćemo kao svuda u svetu delovati itekako politički jer ne smemo da dozvolimo dalje propadanje – rekao je Jovanović.

M.S.

4 Comments

  1. Podrzavam protest, i samo zelim da mi bez ikakvih uslovljavanja omoguce da iskljucim grejanje. Dakle, necu nista da imam sa gradskom toplanom. Grejacu se na drva ako treba ali grejanje vis enecu da placam.
    Zoran, Nis, centar

  2. Можда се коначно нешто и заталаса у Нишу? Ако људи који су ово покренули остану своји и ако их не злоупотребе олињале политичке партије – онда ће ово бити права ствар. У том смислу имају нашу пуну подршку! Зато смо сутра тамо, наравно као обични грађани.

    1. Samo kad se neki od Dverskih botova nasao pametan da komentariše. Šetaj rusofilu, niko te nije pozvao da reklamiraš svoju stranačku ideologiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *