Građanski bunt(3): Vlast više ne sme da donosi komunalne odluke, mimo volje naroda

U krcatoj sali Mesne kancelarije „Božidara Adžije“ okupilo se sinoć preko 250 predsednika Skupštine stanara koji traže pojeftinjenje cene daljinskog grejanja i jasno prikazan obračun cene na računima.

bunt 3
Inicijatori potpisivanja peticije za smanjenje cene grejanja – tada njih 26

Inicijativu za potpisivanjem ove peticije pokrenuli su stanari Ulice Branko Krsmanović koji su posle pregovora sa Gradom i Gradskom toplanom zamoljeni da sačekaju do 15. maja kada će dobiti odgovore na zahteve. Problem je očigledno veliki kada se tako veliki broj građana okupio, tako da se u salu jednostavno nije moglo ući.

bunt 1
Snimak sa sinoćnjeg sastanka – njih preko 250

Đokica Jovanović, jedan od pokretača iniciojative kaže da je sačinjen inicijativni odbor za formiranje Udruženja predsednika skupština stanara „kako vlast u Nišu ne bi donosila odluke komunalnog karaktera, mimo stava građana“.

bunt
Svi zainteresovani nisu mogli da uđu u salu

Posle pregovora smo prihvatili 15. maj kada ćemo dobiti odgovore. tada ćemo ponovo pozvati sce predsednike kako bi im saopštili odgovor i da vidimo, odlučimo kako ćemo dalje. nadležni su nam i do sada davali nekakve odgovore, odnosno upućivali na sajtove i slične neupotrebljive preporuke, a sada očekujemo da nam daju jasan odgovor. Inicijativni odbor budućeg udruženja zapravo će imati cilj da vlast ne donosi odluke o komunalnim uslugama, mimo volje naroda kao što je to do sada bilo – saopštio je Jovanović.

On je dodao da će to biti potpuno apolitična organizacija koja će se isključivo baviti komunalnim pitanjem u gradu.

M.S.

4 Comments

  1. Devedesetih se vlast finansirala preko struje,a ova današnja preko toplane.Očigledno da Maksimović, Ljuba Slavković i ekipa nisu očekivali ovakvu masu gradjana.Slavković je pre izvesnog vremena ns NTV-u izjavio kako se tamo okupila neka grupa sa ulice i da mu i ne pada na pamet da smanjuje cenu usluga Toplane. Zaboravio je da je u službi gradjana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *