Grade se spa centri i kongresne dvorane u hotelima „Park“ i „Ambasador“

Grad Niš će od naredne godine dobiti dva rekonstruisana hotela „Park“ i hotel „Ambasador“, najavili su vlasnici ovih objekata.

Hotel Ambasador tokom rekonstrukcije

Andrija Radojičić, novi vlasnik hotela „Park“ najavio je da će tom hotelu, koji je izgrađen 1936., stari sjaj biti vraćen najverovatnije do kraja ove godine.Najavio je i nove sadržaje: “Imaće spa centar, kongresnu dvoranu, vidikovac i panoramski lift i biće kategorisan sa četiri ili pet zvezdica“.

Vlasnik firme „Maj plejs grup“ koja je novi vlasnik Ambasadora, Ivan Spasić, naglasio je da će rekonstrukcija ovog hotela biti završena naredne godine, do kraja aprila meseca, i da je otvaranje planirano za maj. „Hotel će imati pet zvezdica, čak će imati i više bodova nego što je potrebno da bi ih dobio. Od nekadašnjih 140 soba, rekonstrukcijom će hotel dobiti 58 studija, 10 apartmana i dva predsednička apartmana površine 85m2. Takođe, imaće nove sadržaje, poput spa centra, konferencijske sale i bilijar sale, kao i parking sa 35 mesta.

Prema najavama vlasnika, renoviranje oba hotela koštaće po pet miliona evra i obezbediće otvaranje novih 200 radnih mesta.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je obišao radove.

Oba ova hotela bila su u vlasništvu preduzeća „Srbijaturist“, ali su zbog neuspešne privatizacije te firme godinama bili bez gostiju i u jako lošem stanju.

Obilazeći gradilišta, gradonačelnik Bulatović je rekao da su gradu potrebni novi hotelski kapaciteti jer je Grad Niš centar ovog dela Srbije. On je istakao da je lokalna vlast pomogla pri obezbeđivanju građevinske dozvole za hotel „Ambasador“, jer taj obejakat nikada nije imao upotrebnu dozvolu za rad.

gradjanin/ni.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *