Građani naselja Milka Protić: Postali smo taoci pasa lutalica!

Život u niškom naselju Milka Protić postao je nemoguć, s obzirom na to da haraju psi lutalice i to u čoporima od po 7 – 8 pasa, a koji su često veoma agresivni.

naselje Milka Protić (kod KP doma)

Da su stanovnici naselja naspram kazneno popravnog doma postali taoci nekoliko pasa, obaveštavala sam nadležne u Zoohigijenskoj službi više puta, ali problem ne samo da nije rešen, već je ocigledno uvećan.

Psi se kreću u centru naselja i napadaju usred bela dana. Tokom večeri, kao da živimo u sred šume sa vukovima.

Dodatni problem je činjenica da ih hrane zaposleni u Motelu Deligrad, koji pripada KPZ Niš i to često živim mesom, što inače dodatno utiče na njihovu agresivnost. Lično sam se obraćala načelniku KPZ Nis, ali oni negiraju da su psi njihovi i da ih hrane.

Tako nas već višegodišnji problem ostaje puko prepisivanje, gde niko nije nadležan, a svu krivicu svi prepisuju Društvu za zastitu životinja što nije realno.

Prošle zime, u periodu od decembra do janura samo jedan pas je napao više osoba, od toga jednog starca od 70 godina i jednu devojcicu od 7 godina, koji su se ujutru kretali ulicama naselja. Taj pas tj kuja do danas nije ni uhvaćena, ni sterilisana, zato što je ili skotna ili samo što se oštenila.

Kao advokat postavljam pitanje svima Vama da li je normalno da u 21. veku jedan evropski grad ne može da reši tako banalan problem??

Takođe postavljam pitanje šta ce biti sa nama koji živimo u ovom naselju kada „napravite“ azil kod KPZ Niš? Da li je neko postavio pitanje nama građanima da li smo mi sa tim saglasni, jer mi nećemo moći da zivimo više normalno od laveža, mogucih infekcija, bolesti i ko zna jos čega.

Zahtevamo da se HITNO reši naš problem jer od nekada najlepšeg dela grada, ovaj deo Niša polako postaje deponija i stecište divljih životinja.

advokat Maja Biculović i građani iz naselja Milka Protić

4 Comments

    1. Ovo naselje je nekada bilo jedno od najlepsih delova grada. Medjutim godinama unazad je nepravedno zapostavljeno. Stanovnici naselja kao da su zaboravljeni od svih. Kad god se neko obrati za pomoc, niko nije nadlezan! Tacno je da je da fabrika zagadjuje, ali bar ne ujeda! Pokusajte da zamislite samo, kako bi bilo da vas napadne copor pasa ili ne daj Boze vase dete!

    2. Da Leoni pravi nuklearni reaktor, a yura skladišti nuklearni otpad. A što je najgore radnici yure i leonia, noću svetle kao neonke!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *