Građani Niša na protestu glasaju o poklanjanju niškog aerodroma

Zbor građana „Ne damo niški aerodrom“ zakazan je za sutra, u utorak 10. aprila s početakom u 9.00 sati ispred Skupštine Grada Niša u Nikole Pašića 24.

arhivska slika

Neke odborničke grupe su poslušale naređenje iz Beograda da odlože sednicu Skupštine Grada Niša, dok je naš stav povodom ovakve situacije da o ovome odlučuju isključivo Nišlije. IInicijativa poziva sve zainteresovane građane da se u što većem broju pridruže mirnom Zboru građana u utorak 10. aprila ispred Skupštine Grada Niša. Prisutni građani će se javno izjasniti o predlogu Gradskog Veća da se niški aerodrom pokloni republici. Napomenućemo da u odnosu na odluku Zbora Skupština mora da zauzme stav i da odgovori građanima na zahtev, piše u saopštenju inicijative „Ne damo niški aerodrom“.

Prethodno je Gradsko veće odlučilo da se niški aerodrom „Konstantin Veliki“ da u vlasništvo republici. Potom su se građani na inicijativu bivšeg poslanika Miloša Boškovića, okupili u centru grada i na protestu zatražili da na sednici Skupštine grada odbornici ne glasaju o toj tački. Sednica koja je trebala sutra da se održi je otkazana uz nekakvo obrazloženje, a učesnici protesta su rekli da je to prva dobijena bitka. Za sada sednica nije ponovo zakazana, a Građaninu je rečeno da će predsednik Srbije, Aleksandar Vučić da dođe i objasni Nišlijama što je važno da republika vodi aerodrom.

Datum njegovog dolaska još nije preciziran.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *