Građani Stočnog trga potpisali peticiju kojom traže veću policijsku zaštitu

Oko 200 Nišlija iz naselja Stočni trg i vlasnici 17 firmi koje rade u tom delu Niša, potpisali su peticiju tražeći pomoć i stalnu policijsku zaštitu, prenosi Radio televizija Srbije.

odlomak iz video materijala RTS – na raskrsnici sačekivali „žrtve“

Sve je počelo pre desetak godina na krivini na kojoj maloletni Romi uzrasta do 14 godina pljačkaju vozače. Na asfaltu su kopali rupe da bi vozači usporavali vožnju. Potom su se najmlađi bacali pred vozilo glumeći da su povređeni, dok su istovremeno stariji sa zadnjeg sedišta automobila ili dostavnih vozila uzimali sve što im se nađe pod rukom, navodi nacionalni servis.

Očigledno da je stvar kulminirala kada su sredinom marta napali policajca.

Sva deca iz tog kraja ne mogu da žive kao deca iz drugih delova Niša. Mi ih vodimo u školu, čekamo, vodimo na treninge, nama je potreban normalan život“, kaže majka pretučenog deteta.

Žiteljka naselja Stočni trg, koja je odrasla u tom kraju, kaže da nikada nisu imali problema sa decom i odraslima romske populacije.

Bili smo kao jedan, ali od kada je počelo doseljavanje i raseljavanje sa strane, počeli su problemi“, dodaje žiteljka Stočnog trga.

U Višem javnom tužilaštvu u Nišu kažu da očekuju da im iz policije stignu krivične prijave protiv maloletnika romske nacionalnosti, koji su uglavnom iz hraniteljskih porodica, prenosi RTS.

1 Comment

 1. Braćo Cigani ,
  izadjite na ulicu i borite se za Vaša prava !
  Ugledajte se na studente i ostale , koji protestuju !
  Pridružite im se … njima ili „pobednicima“ tj. tomi i
  av, av , d, bulatoviću , „iljadarki“ i ostalima za koje
  ste , možda, glasali .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *