Gradska vlast hoće niški aerodrom da pokloni Beogradu

Skupština grada Niša trebala bi na sledećoj sednici da razmatra predlog Gradskog veća koje je danas popodne odlučilo da ispoštuje predlog vlade i niški aerodrom „Konstantin Veliki“ prepiše u vlasništvo beogradskom aerodromu Nikola Tesla.

Predstavnica Uprave za imovinu i inspekcijske poslove objasnila je da je to viši interes države i da se ovaj potez vrši na preporuku Vlade Srbije. Tako će niški aerodrom bez dinara naknade preći u ruke Beograda.

Za razne infrastrukturne sisteme potrebno je obezbediti oko dve milijarde dinara koje Grad nema. Niški aerodrom je premašio lokalni značaj i postao je alternativni aerodrom beogradskom tako da je to još jedan razlog za ovakav potez – rekao je Ljubiša Janjić, načelnik uprave za imovinu.

On je naveo da je Grad dužan državi zemljište veličine 157 hektara, ali i da u svemu ovome ne vidi centralizaciju Srbije.

Na ovu vest iz opozicije gledaju s nevericom.

Preporuka je odmah dostavljena Gradskom veću koje će je danas na vanrednoj sednici razmatrati i u narednih pet dana je poslati na izjašnjenje gradskoj Skupštini, a onda sve to na savest odbornicima“, kaže Branislav Jovanović predstavnik kolaicije „Niš moj grad“.

On podseća da je na preprošloj sednici ukazivao da su se „nad niškim aerodromom nadvili crni oblaci“ što je gradonačelnik demantovao uz konstataciju „da teramo sprdnju sa Parlamentom“.

M.S.

1 Comment

  1. U „vladi“ Srbije – niko nema 2 gr mozga !
    Prepisaše im /ne znam koja vlast – sigurno bez mozga/ Tvrdjavu , sada i aerodrom … neka prepišu i nas na Beograd i da završimo jebadu /izvinjavam se zbog vokabulara/! Naš narod lepo kaže : „Za zinulu guzicu – prava mera je ku…r..a… “ I opet se izvinjavam na vokabularu – narodskom !
    I Niška „vlast“ – nema 2 gr mozga … Pojedoše i popiše „gradski“ budžet tj. pare…a duguju 157 ha zemlje. Pošto su svi većnici i odbornici i sve druge „gradske“ strukture sa sela i imaju imanje …svako neka prepiše državi po 20 ara i neka „zasite“ „državu“ … a i da vrate što pojedoše i popiše tj. deo da vrate , jer kako su alavi ima i nas da pojedu.
    A „gos-n“ Janić može da prepiše na BGDnaH2O – samo ono što mu je od tatka ostalo ! Da ga nisu „uslovili“ – beše i on legao u zatvor. Pa se izvuče.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *