Gradsko veće odlučilo da razmontira „Goricu“

Gradsko veće Niša juče popodne je odlučilo da “razmontira” komunalno preduzeće “Gorica”. Ovom preduzeću ostaće samo briga o Novom groblju. O čistoći i zasadu u parkovima brinuće se JKP”Medijana” dok će resor signalizacije i dekoracije preuzeti “Parking servis”.

goric

-Od nastajanja do danas “Gorica” je uvećala svoj broj zaposlenih i mi sprovodimo racionalizaciju. U tom preduzeću jedan šiša travu, a 2,5 ga gledaju kroz prozor kako radi. To je neodrživo – rekao je na veću gradonačelnik Zoran Perišić.

Ovo preduzeće koje je oformljeno da bi se udomili članovi jedne stranke, sada plaća ceh tako što će se posle reorganizacije radnika znati ko od radnika ostaje, ko se pripaja drugim preduzećima, a ko ostaje bez posla jer će biti proglašen za tehnološki višak.

5 Comments

  1. Da li će iko biti pozvan na odgovornost zbog kraha jednog preduzeća čiji je osnivač Grad? Mada, Igor Jovanić iz Prištine da bude odgovoran Bandjuru iz…odakle beše? A ko će biti novi direktor Gorice…Igor Jovanić ili neki drugi „Prištevac“. A možda Gorica neće da se zove više Gorica, nego, npr… JKP Grmija …aman bre ljud više, jel ste slepi kod očiju ?

  2. Nije loše da „gradsko veće“ razmontira SEBE i ostale strukture „vlasti“ u opštini a bogami i po opštinama…to bi tek bilo dobro za gradjane Niša ! Ma , kakvi dobro , to bi bilo ODLIČNO , SUPER, MAKSIMALNO KOLOSALNO…

  3. Ko li napuni „Goricu“ nepotrebnim „stručnim kadrovima“ , unazad 3.god. kao i ostale „institucije“ grada Niša , počev od „glave“ , „doglavnika“ pa nadole ?
    Za tačan odgovor , svima sledi vaučer od 5.000,00 dinara !
    Mada , Niš je jak industrijski grad , radi 80% radno sposobnog stanovništva – po kućama i ne znam da li će ispuniti uslov za vaučer ! Velike im plate ! Ha…

  4. Hajde da vidimo ko će sprovesti racionalizaciju,verujemo da će SPS funkcioneri-kadrovi-eksperti,poput Jovanića i Novakovica,koji su uništili Goricu,biti izopśteni iz pravljenja spiskova radnika radi racionalizacije

  5. Ovi esenesovski trutovi više ne znaju ni gde im je surla ni kud im je guz*ca. Kompas im, ki god mu*da, propao kroz cepene gaće. Juče smuvaju javno preduzeće, sutra ga sj*bu. Muljaju, prtljaju, trpaju nepismene direktore sa kupljenim drp-diplomama „uglednih“ univerziteta iz Pičkovca Donjeg i Palamarčine Gornje. Jedino za šta su pravi doktori, i za šta im skidam kapu, je znanje da besomučno globe i džepare sirotinju i da smrde u luksuzu (načinjenog od tuđeg znoja, tuđih suza i tuđe krvi).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *