Gradsko veće odlučilo: Poskupljuje voda u Nišu za 10 odsto

Građani Niša će od sledećeg meseca plaćati 10 odsto više od dosadašnje cene vode. Ovu odluku je donelo Gradsko veće Niša. Sada Nišlije plaćaju 53,04 dinara po kubiku, za vodu od sledećeg meseca, kako je pretpostavljeno na Gradskom veću, domaćinstva će morati da izdvoje 58,35 dinara po kubnom metru. Novinarima nije baš bilo jasno, ali nije im ni odgovoreno da li će nova cena važiti od jula ili avgusta meseca.

G-VECE-odluvilo
Gradsko veće Niša

-Mi smo ranije dobili zahtev za povećanje cene vode i ono je bilo prilično nelogično jer je iznosilo 40 odsto što je visoko. Mi smo kao Gradsko veće to odbijali i tražili kalkulaciju za povećanje cene, ali i razloge. Gradski vodovod je ove godine dobio značajne poslove koje smo uzeli iz kredita za kapitalne investicije. Onda smo mi rekli da oni(JKP”Naisus”) mora da se opredele za neko mimalno uvećanje. I onda smo dobili ovakvo uvećanje cene vode jer po nekim parametrima, cena je niža u odnosu na druge gradove – rekao je Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika Niša.

On je takođe naveo da će cena za privredne subjekte morati da bude niža jer je sada tri puta skuplja u odnosu na domaćinstva.

Grašani nisu zadovoljni ovim objašnjenjem.

Radan Glišović, penzioner – Šta priča ovaj što ga poslala ova klika oko Perišića. Priča nam kako će da nam bude za dve godine, a mi danas ne možemo da platimo račune. Trebalo celo Gradsko veće da se naređa i da odgovara na pitanja naroda. Ovako… ovo je smejurija.

Radica Petrov, bivša recepcionarka – Polupani lončići su ovde.

Miroslav Potežanin, inžinjer mašinstva – Gospodin iz uprave, ako ume da mi objasni račun, ja ću da ga pojedem. Poskupljuje voda, a narod nema hleba da jede.

M.S.

5 Comments

  1. Da čujemo obrazloženje zašto poskupljuje voda, ovo je nečuveno. Ja bih rekao da je primljen još po koji radnik pa sad građani moraju da mu plaćaju radno mesto i platu. Bruka i sramota za gradske institucije u Nišu…

  2. Dovoljno mi je kad vidim Ljubu Slavkovica i sve mi bude jasno. Nisam iznenadjena jer je bas obradovan mukica a gradjane Nisa ko sisa.

  3. molim da se ova vest prosledi premijeru koji tvrdi da koliko on zna, ništa nije poskupelo, samo kukamo…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266