Niš – grad sa više dilera nego narkomana

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin:Milan Jovanović Strongmen

strongmenEvo ima već malo jače od 3 nedelje kako građanin.rs “jaše” i naši rezultati su jako dobri. Mera našeg uspeha je čitanost a mi smo tu ozbiljno iznad očekivanja. Ušli smo u prvih 500 u Srbiji i to u konkurenciji fejsbuka, gugla i kolega iz b92, blica, …

Pošto počeo da nas bije glas da smo malo kritičkiji raspoloženi, evo ja malo da pohvalim.

Sećate se da su Niš i Novi Sad proveli skoro tri godine na ivici bezakonja (ne zna se sa koje strane ivice), jer nisu imali postavljene načelnike policije. I onda kao GROM iz vedra neba u Niš se iskrca Grekulović, a u Novi Sad onaj, kako-se-beše-zvaše. I situacija se osetno smiri… Doduše u Nišu samo. A Novi Sad u zadrži epitet najopasnijeg epiteta i sa tri dobije status “najopasniji grad sa pet zvezdica”. Dakle ovaj naš Grekulović manje više solidno radi.

marihuanaNaravno to mene ne sprečava da iznesem neka zapažanja… O rezultatima niške policije.

Juče sobajle u zvaničnom saopštenju niškog MUP-a najavljeno je jedno niško gromče kao “najsveobuhvatnija akcija na suzbijanju narkomanije” gde je izvršen pretres 48 nečega, ako se ne varam, baš kao što je onomad Duško Mihajlović, prvi čovek srpske policije nakon Đinđićevog ubistva obećao da če “da prevrne i nebo i zemlju”.

U sledećem saopštenju saznajemo da su glavni kriminalci koje je zveknulo ovo naše policijsko gromče neki blagajnici sa medicine rada, koji su već bili apšeni, koji su falsifikovali priznanice i mažnjavali pare. S tim što se verovalo onomad da je maznuto milionče a sad fali deset miliona. Dakle pohapšeni su ljudi za koje policija nije umela da utvrdi koliko su opljačkali u prvom pokušaju pa su se eto skoncetrisali dok su najsvreobuhvatnije suzbijali narkomaniju.

Čekaj bre kakvo je to najsveobuhvatnije suzbijanje narkomanije a uhapšen dva blagajnika i jedan likvidator? Ej, tu su bre dve tetke u penziji?

policija hapsenje-dileraMislio sam da prećutim ali sam se predomislio. U onom prvom gromu koga je jahao Vučić lično, kao najveći uspeh i ulov srpske policije bili su onaj neki iz Novog Pazara i moj ćelavi komšija sa Bulevara. Nagurali im slike u novine kao da su stvarno kriminalci. Kad ono ćorak. Dva dana nakon fotosešna, sretnem se sa komšijom u pekari.

Nisu uspeli ama baš nikako da ga povežu sa temom akcije!?

Zašto policija samo povremeno sprovodi akcije sa tim, idiotskim imenima? Ne interesuje me zašto imaju partizanska imena nego zašto povremeno? Zašto se stalno ne bave svojim poslom na takav način? Šta ih sprečava da sedam dana u nedelji sve tri smene policajaca prikuplja dokaze i hapsi kriminalce? Šta policija radi van akcijašenja? Ispada da kad je akcija hapsimo ove namazane a kad nije akcija hapsimo samo one koji se sami sapletu i probaju da prodaju drogu muriji ili sekirom rani komšiju pa se javi u Nade Tomić.

policija drogaKako ja, kao Mali Perica, zamišljam rad policije u gradu za koji, dobro obavešteni kažu da ima više dilera nego narkomana? Pa zamišljam ih u stalnoj akciji, da su svuda gde ima potencijalnih konzumenata droge. Jer, podsetimo se, gde su konzumenti tu su i dileri. Da se sklopi neki dogovor sa tužilaštvom da ako mali uhićeni diler dovede do većeg, dobija benificije. Šta fali da se nađe i ono policijsko kuče koje navučeno na žuto ili belo koje bi njuškalo automobile vikendom? Barem dva tri auta će pokazati tragove droge a to je zgodna situacija da se sazna još koji detalj o nabavi iste.

Šta fali da se otvori sigurna telefonska linija kojom bi građani bezbedno prijavljivali svoja zapažanja? Nije to naivno. Setite se da su građani Lazarevca morali nezainteresovanoj policiji bukvalno da nacrtaju ko je ko u poslu sa drogom rizikujući sopstvenu bezbednos a policiji je trebalo nekoliko meseci da krene iz tačke “nezainteresovani smo”, kroz “evo nešto radimo, do “evo ih rezultati” i uhapse kriminalce kod primopredaje ozbiljnih količlina droge. U Lazarevcu je počelo fejsbuk grupom “Sveti Sava” gde su objavljena imena, slike i opis posla dilera.

Dakle drugovi milicajci, košarkaškim rečnikom rečeno, samo stalni pritisak na loptu i liniju dodavanja karakterišui agresivnu igru u odbrani dovode do rezultata. Ako čekate da protivnik sam promaši ili baci loptu u aut mrka kapa.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *